Is een VOG altijd voor eigen rekening?

En is dat eigenlijk niet oneerlijk?

Toegevoegd na 45 seconden:
En in welk stadium van het sollicitatieproces kunnen ze dit van je verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dank voor je uitleg van wat een VOG is. Je werkgever kan inderdaad van je verwachten dat je zelf een VOG betaalt. Hij mag dat vergoeden, maar is dat niet verplicht. Of het "moreel" is om de kosten van een VOG niet te vergoeden, is een andere zaak. Juridisch mag hij je vragen die kosten zelf te dragen. Bij je belastingaangifte kun je overigens de kosten van de VOG wel aftrekken. Het zijn namelijk kosten die noodzakelijk waren om een baan te verwerven of te behouden (of zoiets, ik ken de precieze formulering niet uit mijn hoofd). Informeer of er een drempel geldt voor het opvoeren van zulke kosten. Misschien maak je via de belastingaangifte kans dat je in ieder geval een deel van de kosten terugkrijgt.

Nee, bij mij in ieder geval niet. Ik had de VOG wel nodig maar ik kon het bonnetje gewoon inleveren en heb later mijn geld volledig terug gekregen van mijn werkgever. Ik had mijn contract al getekend en er was een ontbindende voorwaarde in opgenomen dat als mijn VOG niet goed was, het contract eenzijdig door mijn werkgever kon worden opgezegd.

Ja in eerste instantie wel, €30,50 moet je eerste zelf betalen op het gemeentehuis... Maar je krijgt dat later wel terug hoor, jij was het niet die dan nodig had, dat was de instantie waar je voor wil gaan werken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100