Kan het zo zijn dat ik maar 30 euro terugkrijg van de belasting als ik 2000 euro over het hele jaar heb verdiend?

Ik heb in de tijden dat ik 15-16 was een jaar gewerkt in de supermarkt en heb in totaal iets van 2000-2500 euro verdiend over het hele jaar. Op reclames zag je altijd dat als je belastingaangifte deed je ''dikke vette'' bedragen van 250-450 euro kon verwachten. Ik had toendertijd maar 30 euro gekregen. Nou is mijn vraag kan het nou echt zo zijn dat ik 30 euro terug heb gekregen of kan het zo zijn dat ik iets verkeerd heb ingevuld of dergelijks? Ik hoor het graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je op je jaaropgave(n) kijkt kan je zien dat er loonheffingskorting van toepassing zal zijn geweest op het baantje c.q. de baantjes. Waarschijnlijk heeft je werkgever de studenten- en scholierenregeling toegepast. Dat wil zeggen dat er door je werkgever geen belasting wordt ingehouden. Er wordt dus van te voren rekening mee gehouden dat er tot een inkomen van circa 6500 euro geen belasting hoeft te worden betaald. Er zal bij jou in totaal 29 euro belasting zijn ingehouden. Met rente is er dan een teruggave van alle ingehouden belasting, dus 20 euro. Daar komt nog 1 euro bij aan rente. Zo kom je uit op een teruggave van 30 euro.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Je moet op je jaaropgaaf terugkijken hoeveel belasting je hebt betaald. Bij dit soort deeltijdbaantjes wordt vaak geen of heel weinig belasting ingehouden, en wat je niet betaald hebt kun je ook niet terugkrijgen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100