Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Echtscheiding/relatie/burenruzies bemiddeling als bedrijf moet je dan verplicht diploma's hebben?

Als je een bemiddeling/advies bedrijf hebt voor echtscheidingen/burenruzies/relaties moet je dan gefiplomeerd zijn.omdit aan te bieden?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
744

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dan ben je mediator en dat is een vrij beroep. Iedereen mag dat beroep uitoefenen, en je hebt er geen diploma's voor nodig.

Toch lijkt het mij handig om wel een geregistreerd of gecertificeerd mediator te zijn, en er dus een studie voor te volgen. Als b.v. een bureau voor rechtshulp mensen adviseert een mediator in te schakelen, dan zal dat altijd een gecertificeerd mediator zijn. Hetzelfde zal gelden voor b.v. woningbouwverenigingen i.v.m. burenruzies.

Ook zal voor bijna iedereen gelden, die een mediator nodig heeft, dat hij eerst eens even op internet gaat kijken. En dan kom je er al snel achter, dat er een certificering is, en de meeste mensen zullen die keuze maken.

Nog afgezien van het feit, dat het voor jezelf niet zo prettig is, om iets te gaan doen waar je niet voor opgeleid bent, lijkt mij dat het ook niet zo'n succes zal worden omdat het dan moeilijk is om aan werk te komen.

Veel meer te lezen in onderstaande links:

http://www.dnvba.com/nl/certificatie/persoonscertificatie/Pages/Mediators.aspx

http://www.123coaches.nl/beroepstitels/mediator.html

http://www.midi-action.nl/10.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding