Kan een werkgever je verplichten om een MBO-4 opleiding te doen, na 40 dienstjaren.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja wat is verplichten? Maar in deze tijd van werkloosheid zou ik gewoon meewerken aan zijn verzoek. Met al je ervaring moet dat toch lukken. Je moet rekenen dat heel de CAO s op losse schroeven staan in tijden dat er minder werk is. Bovendien zijn er steeds minder mensen lid van een vakbond, dus dat maakt de positie van de werknemer er niet sterker op. Gewoon meewerken dus.

nee, niemand kan je iets verplichten als het over onderwijs gaat. je werkgever heeft je destijds aangenomen en wist toen hoe je er voor stond. wanneer je een vast contract hebt, kun je niet zomaar buiten gezet worden. Persoonlijk vind ik het wel verstandig om goed opgeleid te zijn. het is nooit weg om iets bij te leren. als je werkgever wilt dat je iets bij leert, zal hij waarschijnlijk ook (een deel) betalen.

Indien uw functie vereist dat u die opleiding benodigd kan uw werkgever u verplichten de opleiding te volgen. Mocht u de opleiding weigeren kan uw baas u terug zetten naar een lagere functie met de daarbij behorende beloning, is het niet mogelijk een lagere functie te bekleden dan kan de baas een ontslagvergunning aanvragen, deze wordt meestal ook verstrekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100