c1000, ontslagen wegens te langzaamwerken mag dat ?

ik zat nog in me proef periode van 2 maanden ik had net 1 maand fulltime gewerkt van 8 tot 5, vandaag krijg ik te horen dat ik te langzaamwerk en dat zij mij daar door ontslaan. ik snap er helemaal niets van. ik werk goed ik ben niet de snelste maar ik zet het wel netjes en goed op datum neer. vandaar mijn vraag mag dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag! Ze verlengen gewoon je (proef)-contract niet.

Ja, dit mag. In de proeftijd mag de werkgever je zelfs zonder opgaaf van redenen ontslaan. Helaas.

ja dat mag, ze hoeven je zelfs niet te vertellen waarom je ontslagen bent tijdens je proefperiode.

In je proeftijd mag de werkgever altijd de overeenkomst per direct ontbinden. Daarom is het een proeftijd. Ook jij kunt in de proeftijd zonder opzegtermijn opzeggen. Het werkt dus van twee kanten.

Voor ieder nieuw dienstverband (ongeacht de lengte) geldt een proeftijd van twee maanden. De werkgever en de werknemer kunnen schriftelijk geen of een kortere proeftijd overeenkomen. Opzegging tijdens de proeftijd kan doorgaans op ieder moment plaatsvinden. Dan wordt de arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld meteen (op de minuut) beëindigd, waarvoor een mondelinge verklaring voldoende kan zijn (art 7:676 BW). Ook wanneer de arbeidsovereenkomst nog niet is begonnen (de werknemer nog geen werk heeft verricht) kan de arbeidsovereenkomst opgezegd worden. Voor alle zekerheid wordt een opzegging met een aangetekende brief bevestigd.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/ontslag-tijde...
http://www.fnvbondgenoten.nl/site/caos/43065/43187

Uitgerekend C 1000......... Soms zoeken ze geen zorgvuldige mensen die (daardoor) langzamer werken maar mensen die het werk er doorheen jassen. De hele supermarktbranche draait op tempo. Aan dat ontslag kun je niets doen, ze geven je echter een argument mee. Je zou kunnen vragen of hen ook opgevallen is dat je nauwkeurig werkt. Dat kan voor andersoortige werkgevers een reden zijn om je juist WEL aan te nemen. Het zou mooi zijn als je een werkgeversbeoordeling vraagt waar dit in staat. Soms heb je snelheid nodig en soms accuratesse. deze dingen gaan zelden samen, tenzij je zeer veel ervaring hebt. Die moet je dan wel eerst op kunnen doen. Ik wens je veel sterkte in het vinden van een werkkring die beter aansluit bij je manier van werken.

Ik werk nu 2 jaar bij c1000 op een versafdeling. Daar moet inderdaad net als bij jouw ook alles op datum. En ik weet nog dat ik ook heel veel tijd nodig had om mijn snelheid te ontwikkelen. Oude datum eruit, nieuwe erin, oude er weer voor. Dat kost 3x zoveel tijd. Gelukkig gaf mijn werkgever mij die tijd, en inmiddels ben ik heel snel geworden Het mag wel dat je ontslagen wordt, maar het is nog erger dan onbeschoft wat ze doen! Je 2e maand is nog niet eens ingegaan en je kan al gaan! Verder weet je misschien pas net waar alles een beetje staat en waar je wat moet vullen. Ik begrijp ook dat het in je 1e periode veel tijd kost om alle plekjes van alle producten uit te hoofd te weten. Dat is echt niet vreemd ofzo. Uiteindelijk hebben ze er alleen maar zichzelf mee. Ik spreek uit ervaring: als je niks goed op datum zet kost dat de winkel minstens 10x meer dan jouw langzame werktempo!! Mijn collega's gooien ook veel dingen gewoon erin, en als ik dan ga afprijzen, is de hoeveelheid dat in de prullenbak gaat heel veel!! Probeer het echt bij een andere winkel nog eens. Geef bij je sollicitatie aan dat je wegens te langzaam werk ontslagen bent. Geef daarnaast ook aan dat je wat extra tijd nodig hebt om op volle kracht aan het werk te kunnen en overleg goed welke afdeling bij je past. Ik heb ook gemerkt dat een afdeling echt bij je moet passen want ik heb ook 1 maand de KW afdeling gedaan, en daar bakte ik niet veel goeds van. Niet opgeven, en gewoon doorgaan bij een andere winkel!!

Dit ligt echt aan het contract dat je hebt getekend. Bij een tijdelijk contract met de duur van maximal 2 jaar is de proftijd maximaal 1 maand. Als jij een tijdelijk contract hebt getekend met de duur van bijvoorbeeld 1 jaar is jou proefperiode dan ook 1 maand. Binnen deze maand kan je zonder reden inderdaad 'ontslagen' worden. Als je 1 maand hebt gewerkt is deze maand dus voorbij en moet de c1000 zich aan het contract houden. Uit jou vraag haal ik niet duidelijk of je nu minder dan 1 maand hebt gewerkt of dat die maand voorbij is.

Mijn broer heeft hetzelfde als jou te horen gekregen in zijn proeftijd, ook bij c1000. Van mijn oom die al jaren bedrijfsleider is bij ah heb ik gehoord dat dit standaardsmoesjes zijn om iemand in zijn proeftijd te kunnen ontslaan. Dus ja, het mag, maar is vaak niet de werkelijke reden. Dan hebben ze gewoon korte tijd iemand nodig ivm ziekte of vakantie en zijn ze je daarna liever kwijt. Mijn broer werkte sneller dan zijn collega's die er al langer werkten en alleen maar met elkaar stonden te praten. Ga niet aan jezelf twijfelen. Je vind vast gauw iets anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100