Hoe verkoop je jezelf in een solicitatie? Waarom juist kiezen voor mij?

Wat kun je allemaal benoemen naast enthousiasme en motivatie, om aangenomen te worden bij een baan? (in deze situatie weet je dat het tussen jou en nog een sollicitant gaat)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

probeer vooral jezelf te zijn. als je je anders voordoet als je werkelijk ben en men zou je daarom uitkiezen kan je dat nooit altijd volhouden. uiteindelijk ben je wat en wie je bent. benadruk je sterke punten. straal uit dat je er zin in hebt en probeer enthousiast te zijn.

Kwalificaties zoals opleiding en werkervaring zijn als aanvulling van groot belang. Daarnaast kan het geen kwaad om jezelf als persoon in het kort neer te zetten zodat je werkgever weet met wie hij het genoegen heeft te mogen werken

Verdiep je in het bedrijf en stel goede vragen, als je bijv. bij een taxicentrale gaat werken, vraag hoeveel auto's ze hebben, hoe lang ze bestaan, dat soort dingen.

Je moet eigenlijk zelfverzekerd zijn/overkomen. Zeg of schrijf nooit zoiets als "ik denk". Je kunt dan beter zeggen/schrijven "ik kan". Dit is soms misschien wat moeilijk omdat het arrogant lijkt, maar de werkgever zal dit beoordelen als zelfverzekerd.

Het belangrijkste is dat je jezelf blijft. Dat geeft een betere eerste indruk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100