Heb ik recht om mijn rijbewijs te halen als mijn werkgever verhuist?

Het bedrijf waar ik werk gaat verhuizen. Ik kan nu al ajren met een relatief gezien fijne bus verbinding komen, maar straks als het bedrijf in Brabant is, wil ik niet reizen met OV omdat dit 2 uur tijd kost. Ik heb nog geen rijbewijs en wil deze gaan behalen voor dat we definitief over gaan. Kan ik vragen/of heb ik recht op begrip dat als ik meerdere malen in de week rijd dit onder werktijd zal vallen en of ze me kunnen bijstaan in het kostenplaatje?
Hopelijk kan iemand me iets meer vertellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je hebt zeker geen recht om je rijbewijs te halen in de baas z'n tijd. En nee, je hebt zeker geen recht om tegemoetkoming in de kosten te krijgen voor het halen van dat rijbewijs. Je kunt 's avonds en in het weekend rijlessen nemen en die zelf betalen en dan zelf een auto kopen. En dan kun je hopen en verwachten dat jouw werkgever een reiskostenvergoeding heeft. Maar de werkgever is daartoe niet verplicht. Maar die zal lang niet toereikend zijn. Je kunt de kilometervergoeding hanteren voor zowel woon-werkverkeer als voor zakelijke ritten. Onbelast zijn vergoedingen van € 0,19 of minder per kilometer. Het klinkt hard, maar jouw baas weet heel goed dat er genoeg mensen te vinden zijn in Brabant die voor hem willen werken. Toegevoegd na 2 minuten: Lees in de bron alle rechten en plichten voor werknemers bij een verhuizing. O.a. dat een reistijd van 2 uur niet onredelijk is. http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2122

het is inderdaad geen recht zoals hierboven al beschreven is. Toch heb ik wel situaties gezien waarin er samen werd uitgekomen waar bijvoorbeeld een gedeelte van de rijlessen aan het einde van de werkdag gedaan mochten worden of dat de werkgever 25% betaalde. Maar je kan nergens aanspraak op maken. het kan trouwens in je CAO staan dat je max 1,5 uur OV mag reizen dus dat je op grond daarvan een ontslagpremie zou kunnen vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100