Periode tijdelijk contract zelf bepalen. Wat is slimmer?

Mijn werkgever heeft mij een contract aangeboden. Ik mag kiezen of het voor 6 of voor 12 maanden is.

Ik heb al 2x een contract van 6 maanden gehad.

Als ik nu een contract voor 6 maanden kies, dan moeten ze mij over 6 maanden een vast contract aanbieden of niet verlengen.

Zelfde geldt voor een contract van 12 maanden. Maar dan moet ik eigenlijk nog 6 maanden langer wachten op het eventuele vaste contract.

Dus wat is wijsheid? 6 maanden en dan sneller een vast contract (of ontslag) of kiezen voor 1 jaar en dan in ieder geval verzekerd zijn van een baan voor het komende jaar....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bijzonder dat je werkgever aangeeft dat je mag kiezen uit 6 of 12 maanden. Het gaat tenslotte om bepaalde werkzaamheden waar zij de duur van kunnen inschatten. Heb je zelf enig idee of je in aanmerking zal komen voor een vast contract? Zo niet, dan zou ik voor de 12-maanden optie gaan, zodat je zo lang mogelijk verzekerd bent van werk.

Je moet doen waar jij jezelf goed bij voelt... Als het werk je echt bevalt dan dan kan je nu beter praten met je werkgever of je kans heb op een vast contract bij het bedrijf ongeacht je die voor 6 of 12 maanden neem!!! Ongeacht bij iedere baas kan je gewoon vragen op je kans heb op een vast contract of misschien niet. Twijfel heb je.... nee of ja kan je krijgen!

In jouw geval voor de 12 maanden gaan over 1 jaar weet je ook meer of het nog slechter is gegaan met dit bedrijf of de betere kant op. Als het slechter is gegaan dan krijg je ontslag, maar als het andersom is krijg je wellicht je vaste contract.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100