Kapper worden op je 40 ste hoe groot zijn mijn kansen op een baan?

Ik ben nu 39 jr. en wil graag alsnog kapper worden heb wel mijn visagie diploma. Maar komt best wat bij kijken kapper wil niet alleen thuis kappen of een eenmanszaak omdat ik dat niet gezellig vind en ook niet veilig. Ik heb gehoord van een stoel huren bij een kapsalon is dat wat? Alle info is welkom, voordat ik een dure opleiding ga doen. Heb wel aanleg doe al folie coupe soleil en knip mijzelf en mijn zoon en dat ziet er goed uit volgens anderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou er schijnt toch wel vraag te zijn naar kapsters: http://www.kappersjobagent.nl/vacatures.html Wat mij een goed idee lijkt, is om klein voor jezelf te beginnen, als: kapster aan HUIS. Als je goed bent, krijg je vanzelf meer klanten door gratis mond-op-mondreclame. Enige wat je nodig hebt: schaar, fiets, laken (so to speak) ;-)

Ik wist niet dat 'een stoel huren' een optie was. Ik zou zeggen "ga ervoor". Maar dus wel op die manier. De kans is bijna nihil dat je bij een kapsalon wordt aangenomen en andere opties vallen voor jou ook af. Met bovenstaande optie kun je laten zien wat je in huis hebt. Danheb je al snel genoeg veel vaste klanten. Sterkte en veel plezier met je opleiding.

Wanneer je iets heek graag wilt moet je er gewoon voor gaan!! Een gedreven persoon komt vaak echt wel aan werk. Om ervaring op te doen kun je je aansluiten bij een kapsalon. Zo kun je misschien ook nog wat extra trainingen meepikken. Je zou je ook kunnen aanbieden bij verzorgingshuizen. Die mensen kunnen vaak niet naar de kapper en zijn blij met een vaste kapper die 'aan huis' komt.

Je zou ook eens kunnen informeren bij diverse kapsalons, hoe zij tegenover een wat oudere kapster staan. Er zijn erg veel vacatures op kappersgebied. Er zijn ook kapsalons die hun eigen opleidingscentra hebben. Dat zijn met name de grotere kappersketens. Als zo'n kapsalon het niet ziet zitten met jou, laten ze je niet een opleiding volgen. Op die manier maak je de kans kleiner dat je "voor niets" een kappersopleiding volgt. Dat je al wel je visagie diploma hebt, kan een voordeel zijn. Want als jij je kappersdiploma hebt gehaald, ben je de perfecte persoon om bijvoorbeeld de bruid voor een bruiloft mooi op te maken en een mooi bruidskapsel te verzorgen. Ik zou het zeker niet bij voorbaat al opgeven. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100