Wat betekent het als een werknemer geadviseerd wordt te werken in een sociaal prikkelarme werkomgeving om uitval uit het arbeidsproces te voorkomen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de (fysieke) inrichting van de werkplek zelf geldt dat deze moet voldoen aan de criteria maatwerk, rust en structuur. Maatwerk betekent op individueel niveau de tijd nemen om uit te zoeken wat een medewerker nodig heeft: de mogelijkheid om naar buiten te kijken of juist niet, nabijheid van de werkleider etc. Rust Een rustige, prikkelarme werkomgeving is voor veel medewerkers met psychische beperkingen nodig. Dit betekent: het geluid reduceren, het werk in kleine groepen organiseren en daarvoor bijvoorbeeld schotten of tussenwanden plaatsen. Structuur Ook de structuur van de werkplek en van de werkorganisatie is van belang. Dit betekent bijvoorbeeld afspraken over opruimen en over de plaats van spullen, geen onverwachte wisselingen van werkplekken (ook niet van collega’s) en afspraken over pauzes. Deze aanpassingen zijn niet voor alle medewerkers met psychische beperkingen effectief, maar wel voor een groot deel van deze medewerkers. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behouden van het evenwicht in de situatie van de medewerkers. Time-out afdeling Naast het aanpassen van de reguliere werkplekken van de SW-medewerkers richten sommige koploperbedrijven een aparte afdeling in voor specifieke doelgroepen. Zo heeft een bedrijf een Time-out afdeling voor mensen die het werk regulier niet meer aankonden. Op deze afdeling werden minder eisen gesteld aan gedrag en productie en konden medewerkers aan de hand van een plan werken aan hun terugkeer. Voor een deel van de medewerkers bleek deze terugkeer ook haalbaar. Zonder de time-out afdeling waren zij waarschijnlijk thuis komen te zitten. Betekend dus in het algemeen een advies naar de Sociale Werkplaats in de regio en of een gespecialiseerd bedrijf die aan bovengenoemde voorwaarden kan voldoen. Groet

Sociaal prikkelarme werkomgeving? Het zou verboden moeten worden om zo te praten!! Dat betekent dat zo iemand zou moeten werken in een omgeving met weinig andere mensen. Of in een omgeving waar weinig sociaal contact mogelijk is. Waar dus weinig prikkels zijn. Ik denk dat het gaat om iemand die heel snel afgeleid wordt of iemand die misschien agressief reageert op anderen? Als hij die prikkels van anderen niet krijgt, dan kan hij werken, maar anders kan er iets gebeuren waardoor zo iemand niet meer kan werken.

Rustige , omgeving . Niet veel en drukke mensen om de persoon heen . Of grapjassen , of veel sociale interactie . Dus mensen om de persoon die ook de aandacht vragen en hem of haar vh werk afhouden of in de war maken , met Vd persoon te veel prikkels .

Dat is een heel mooie manier om te zeggen dat je dus beter in je eentje op een kantoortje kan zitten, en vooral niet met andere mensen werken. Niet aan de balie, maar ook niet als collega's. Best wel heftig eigenlijk, als ik dat zo lees. Ben wel benieuwd hoe ernstige 'overlast' iemand van collega's kan hebben voor die zo'n advies krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100