Kan Albert Heijn mij verplichten om over te werken?

Ik ben een 16 jarige vulploeg medewerker bij Albert Heijn. Ik werk onder andere op zaterdag avond. Ik sta dan ingepland (zwart op wit) tot 22.00 uur 's avonds.

Nu heb ik gisteren een felle discussie met mijn teamleider gehad (nieuwe teamleider overigens) dat hij mij niet wilde laten gaan: "voordat het werk af is, gaat er helemaal niemand naar huis". Ik heb hem duidelijk aangegeven dat ik niet langer kán blijven werken om persoonlijke redenen (die ik met hem gedeeld heb). Hij echter had hier geen boodschap aan en stelde dat hij mij niet kon vasthouden daar, maar ik zelf de consequenties zou moeten dragen als ik weg zou gaan.

Ik vind dit zeer frappant. Ik sta nochtans vast ingeroosterd tot 22.00 uur. Je kunt me netjes vragen over ik iets langer kan blijven, maar je kunt me toch niet dwingen om langer te blijven omdat ik anders zelf de consequenties moet dragen?

Ik ben overigens gewoon weggelopen. Ik ben benieuwd of iemand me kan vertellen of Albert Heijn inderdaad kan zorgen dat dit consequenties heeft, alhoewel ik dat zeer eigenaardig zou vinden.

Toegevoegd na 26 minuten:
Om nog even wat verwarring op te lossen. In de CAO voor supermarkten 2010/2011 staat niet dat je verplicht kan worden door te werken langer dan je staat ingepland o.i.d.. Staat alleen wat er onder overwerken verstaat wordt (namelijk in overleg met je leidinggevende langer blijven dan dat je eigenlijk werkt). En nee, het wordt niet betaald en 20.00 is de sluitingstijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welkom bij Albert Heijn gozer! Ik heb er 10 jaar gewerkt en overwerk is er part of the job! Accepteer dat, of zoek wat anders. Ik heb heel wat zaterdagen gewerkt van 08:00 tot 23:00. Absurde tijden, maar zó gezellig!! Samen eten, nadrinken. Mooie tijden!

16-17 jaar - Je mag net zoveel werken als een volwassene: maximaal 9 uur per dag en 45 uur per week. - Gemiddeld mag je echter NIET MEER DAN 40 UUR PER WEEK werken. SCHOOLTIJD VALT HIER OOK ONDER. - TUSSEN 22:00 EN 06:00 of tussen 11 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends MAG JE NIET WERKEN. - Als je zaterdag hebt gewerkt, mag je zondag niet werken. - JE MAG NIET OVERWERKEN of diensten doen waarbij je wordt opgeroepen. Sorry voor de hoofdletters, maar er is geen vetgedrukt-functie. Alles in hoofdletters moest jij dus van je teamleider, en dat is WETTELIJK VERBODEN! P.S.: je kunt je teamleider dit vertellen. Als hij met ontslag dreigt, kun jij dreigen met een aanklacht, want hij overtreedt de wet!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100