hoe kan je als een scholier (haviest ) aan een baan komen.. met weinig ervaring ?

ik vraag me af hoe een haviest die nog geen diploma heeft en ook geen mbo opleiding heeft gehad aan een baan kan komen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nog bezig bent je Havo af te sluiten, heb je natuurlijk alleen na school en in het weekend tijd - ik zou gewoon 'seizoens-gevoelige'' winkels/bedrijven afgaan, en vragen, of ze werk voor je hebben. Het tuincentrum heeft het nu bijv. waanzinnig druk, om die hele kerstsfeer te kreëeren, en ik zou me zo kunnen voorstellen, dat warenhuizen ook wel een extra-paar handen kunnen gebruiken, zéker in de komende weken. Ook bedrijven die kerststukjes maken zou een optie kunnen zijn - ik heb zelf tussen Valentijn en Moederdag bijv. heel leuk gewerkt in een 'kas'. Sukses met zoeken !! (Ook reklame-werk en huis-aan-huis-kranten bezorgen zou je kunnen aanpakken.)

Persoonlijk bij bedrijven (waar je graag zou willen werken) binnenstappen en je enthousiast laten zien. Vraag naar de personeelsfunctionaris. Zeg maar dat je alles wilt doen - alle voorkomende werkzaamheden, maar dat - als 't bedrijf je bevalt - wel graag zou willen kunnen doorgroeien. Als je maar enthousiast bent. Je zult dan wel onderaan de ladder beginnen. Toegevoegd na 25 minuten: ik bedoelde: 'je enthousiasme laten zien'.

Je zou het eens bij een McDonalds kunnen proberen. Daar zijn best goede doorgroeimogelijkheden voor iemand die wil werken. Eerst een jaartje hamburgers bakken, dan doorklimmen via TKM-medewerker naar shift-manager tot aan restaurant-manager aan toe. Naast training on the job hebben ze ook verschillende cursussen en opleidingen op het hoofdkantoor waar medewerkers naar toe gestuurd kunnen worden.

Ik zoek nog iemand die part-time in een snackbar/cafetaria wil werken, misschien iets voor jou? Mijn E-mail edwyn11@zonnet.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100