Mag je vanuit iedere functie stagiaires begeleiden?

Mag je vanuit iedere functie stagiaires begeleiden, ik ben zelf kantine medewerker maar volgens mij is dit een taak voor de kantinebeheerder, deze is immers ook verandwoordelijk voor het personeel, veiligheid, arbo, etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welke functie iemand moet hebben om een stagiaire kantinemedewerker te begeleiden hangt af van het doel van de stage. Als je kantinemedewerker wilt worden, moet je kunnen wat andere ervaren kantinemedewerkers ook kunnen. Dat is het niet vereist dat je begeleid wordt door een kantinebeheerder. Als je kantinebeheerder wilt worden, is uiteindelijk begeleiding door een kantinebeheerder vereist. De theorie voor een kantinemedewerker, die ook personeel, veiligheid en arbo kan inhouden, kun je uit een boek leren.

Ja, dat kan. De kantinebeheerder blijft wel eindverantwoordelijk voor de stagiaire. Als er bijv. verslagen moeten worden beoordeeld is dat de taak van de beheerder. Ook de stagegesprekken vallen onder zijn/haar verantwoordelijkheid. Maar het wegwijs maken in de kantine en de praktijkbegeleiding kan zeker door de dan aanwezige medewerkers worden gedaan.

Ja dan mag. Ik proef uit jouw vraag dat je het jouw taak niet vindt, dat is de verkeerde insteek. Je moet het zo zien: De kantinebeheerder vind jou in staat een deel van zijn werk te doen, oftewel hij vindt jou (een van de) beste(n).

Ja dat kan; Ikzelf heb maatschappelijk werkers , sociale agogen en psychologen begeleid ....niet omdat ik die diploma's heb , maar als ervaringsdeskundige op het specifieke werkveld; Ik werd ook ingeschakeld in thesisbegeleiding en thesisbeoordeling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100