Wat is pauze? (zie uitleg)

Ik werk op een dagbesteding voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. Dit is op een boerderij. Mijn werkgever zegt dat ik pauze heb, maar ik vind van niet. Er is namelijk geen aangewezen tijd van wanneer tot wanneer ik pauze heb. Ook zijn er meestal cliënten om mij heen. Wat wordt er dus precies onder pauze verstaan? wanneer kun je zeggen dat je geen pauze hebt gehad?

Toegevoegd na 1 uur:
Ps. bij ons is het heel normaal om op een dag geen pauze te hebben omdat je samen met de cliënten eet. Tevens vroeg ik me af of samen in een ruimte of omgeving met cliënten zijn ook onder pauze kunt verstaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als tijdens je pauze je werkzaamheden gewoon tussendoor door gaan,dan heb je geen officiele pauze en moet de pauze doorbetaald worden.Je hebt pas echte pauze als je ergens kunt eten waar jij wil en verder tijdens je pauze niets hoeft te doen.

Pauze is er in twee varianten: Betaalde pauze en onbetaalde pauze. Het is heel gebruikelijk, dat je bij een hele dag werken ( 8 uur) een half uur meer werkt. Als dit zo is, dan heb je recht op een half uur pauze buiten de afdeling, waar je op dat moment bent. Wat je in die pauze gaat doen, mag jezelf weten. MAAR ga je buiten het gebouw of draag je normaal piers en/of telefoons, dan dient dit wel in overleg te gebeuren. Men moet je wel weten op te sporen, indien er nood is en je beschikbaar moet zijn. Een baas kan vragen of je op een afdeling of binnen in instelling blijft, tijdens je pauze, maar dan mag je niet gestoord worden. Is het zo dat je tijdens je lunch samen eet met je clienten, dan is dat dus geen pauze en dien je dit dus als werktijd te zien. Dan werk je dus aan een stuk 8 uur en niet dat half uur van je eigen erbij. De (koffie) pauze van een kartier is iets wat je van je baas krijgt en waar je in een volle dag werken minimaal eenmaal recht op hebt. Het wordt wel betaald door de baas, dus dien je beschikbaar te zijn per direct. Oftewel als je na 8 minuten op moet staan voor een bel, dan wordt dat van je verwacht. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100