Hoe wordt je actrice (13 jaar)?

Ik wil al erg lang actrice worden, ik ben 13 jaar. Maar mijn moeder vind het niet zo belangrijk en omdat ik misschien wat verlegen ben tegenover onbekenden, ik heb dat niet in een film ofzo. Wie weet wat en hoe ik dit kan doen en hoe ik mijn moeder kan overhalen dat ze me snapt! Dat is erg lastig. Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat wil ik zelf ook al een tijdje. Zeg dat je vraag toneel lessen wilt volgen en dat je je dan wilt inschrijven bij een reclame bureau. Kan ook alleen de laatst zijn, vraag ook waarom het niet mag

Ik weet niet waar je woont, maar er zijn in Nederland vel instanties waar je als kind toneel- en theaterlessen kunt volgen. Bijvoorbeeld bij een toneelclub, een Volksuniversiteit of een culturele instelling. Het is handig als je zelf even op internet rondkijkt (bijvoorbeeld: "toneelles voor kinderen" of "acteerles voor kinderen"). Of misschien is er op jouw eigen (middelbare) school wel een mogelijkheid om buiten schooltijd toneelles te volgen. Sommige scholen bieden dit soort culturele activiteiten aan. Als toneelspelen je passie is, dan zou je eerst eens aan je moeder kunnen vragen of je naar een open dag mag, of een paar lessen mag bijwonen. Vind je het dan nog steeds leuk en ziet zij dat je overtuigd bent, dan mag je je vast wel aanmelden bij zo'n theaterschool of toneelclub. Vervolgens merk je vanzelf of toneelspelen echt datgene is wat je graag wilt doen voor je beroep later. Lukt dit allemaal niet, dan moet je wachten tot je een jaar of achttien bent en eindexamen hebt gedaan zodat je toelatingsexamen kunt doen voor de toneelschool of kleinkunstacademie.

Je geeft in 1 van je reacties eigenlijk zelf al een antwoord. Van je moeder mocht je niet meer naar toneelles omdat het qua school niet meer ging. Oftewel, bespreek met je moeder de voorwaarde dat het weer wel mag. "Ik haal voor mijn volgende rapport alleen maar voldoendes, ik ga elke dag direct uit school een uur huiswerk doen" Wanneer ik dit gehaald heb met mijn volgende rapport mag ik dan weer op toneelles? Spreek daarbij vooral ook af dat wanneer je resultaten weer naar beneden gaan dat je inderdaad weer stopt met toneelles. (en zeur daar dan ook niet over). Wat je dan doet is heel simpel. Je hebt namelijk de achterliggende reden gevonden waarom je moeder niet wil dat je toneel speelt. Namelijk slechte schoolresultaten. Als je daar wat aan doet, dan neem je ook haar redenen weg en kun je weer verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100