Wat bedoelen ze met fus?

Ik werk sinds kort in een winkel en daar roepen ze steeds om: 'heren fus alsjeblieft' of 'jongens, kunnen jullie even naar de fus kijken?'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan goed zijn dat ze fust bedoelen, dat is een ander woord voor emballage, bij elke supermarkt staat een machine voor statiegeldflessen, daar is ook de ingang naar de emballage toe, toen ik vakkenvuller was, riepen ze dat om, toen er is iets mis was met het statiegeldmachine, of de band liep vast om dat er teveel flessen opstonden waardoor er sensoren afgingen, dit moest je verhelpen door die flessen in de bijbehorende kratten te doen, en de resetknop in te drukken van het apparaat. Raadpleeg altijd je collega of je chef, als je aan die machine gaat zitten.

Misschien wordt het Engelse woord fuss bedoeld. Dat betekent: drukte, bedoening. Dat op die manier wordt aangegeven dat er lange rijen achter de kassa's staan en er dus even iemand extra moet gaan afrekenen. Of dat er even rondgekeken wordt of er mensen in de winkel hulp nodig hebben.

Is het niet de FIZ (Flessen inzamelen) ? Dan is er ws een probleem met de lege-flessen-inzamelautomaat of de boel loopt daar aan de achterkant in het honderd.

elke winkel heeft eigen termen doe er in sluipen, Ik vermoed dat ze de lege flessen bedoelen, in een andere winkel roepen ze weer misschien flessenband. Bij mij in de winkel werd met klus weer de restanten in het magazijn bedoeld en werd er kassa 6 geroepen als er een dief betrapt werd (we hadden geen 6 kassa's) Toegevoegd na 1 uur: Met fust kan ook betekenen de lege kratten waar de klanten de flessen drank uit pakt, lege bierkratten ed.

Heb het vermoedde dat de laatste T er afgevallen is: fust («Oud-Frans) het -woord fusten 1 houten vat; 2 verpakking, emballage Dus de lege flessen en kratten die de klanten terugbrengen moet dan opgeruimd worden.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/zoek.php?woord=fust

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100