Mag je als je ontslag hebt gekregen, onder werktijd naar het uitzenbureau, werkcoach, ed. om je in te schrijven?

Mag dit als je parttime werkt, onder werktijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat is geen recht. Uiteraard siert het een werkgever wel om je daarin tegemoet te komen. In een paar CAO's zijn er wel afspraken over gemaakt

Hangt er vanaf hoe je ontslag definieerd. Als je echt ontslagen wordt (Oftewel: Je contract wordt voor het einde van de looptijd beeindigd) dan gelden speciale regels. Als je contract afloopt en wordt niet meer verlengt dan heb jij dat recht niet. Het zoeken naar nieuw werk is dan een prive aangelegenheid waar je huidige werkgever niets mee te maken heeft.

Wat zou het jou nog kunnen schelen? Je bent al ontslagen, dus nog een keer ontslaan wordt lastig. Het lijkt me dat je alle recht hebt je in eerste instantie zorgen te maken over je eigen toekomst ipv de belangen voor het bedrijf op de eerste plaats te stellen. Succes met solliciteren in ieder geval.

Het recht dat je, je kunt permiteren is dat je comform afspraak naar het CWI/UWV gaat, omdat dit niet anders kan. En als je dat dan gelijk combineert met het fweit dat je, je her en der inschrijft kan de werkgever daar niets aan doen... Wanneer je van je huidige werkgever verlangt dat hij/zij jou de ruimte geeft om nu tijdens werktijd je nu her en der in te schrijven, terwijl je parttimer werkt. Dan kan je dit wel eens op werkweigering komen te staan. En dus ontslag op staande voet

Tot afgelopen voorjaar werkte ik bij een bedrijf waar een groot aantal ontslagen zijn gevallen. Sommige mensen meldden zich gelijk ziek, anderen bleven tot aan het eind, maar gingen wel solliciteren. Als je dat gewoon overlegt met je leidinggevende is er echt wel begrip voor je situatie, zeker in deze crisis. Maar niet zomaar wegblijven, dat zou je eer te na moeten zijn.

Als je parttime werkt dat kan 5 uur zijn of meer dat ligt er natuurlijk aan, want dan heb je tijd genoeg om je in te laten schrijven. Het kan natuurlijk zijn dat je afspraken moet maken en als het dan niet anders uitkomt dit in overleg met je werkgever. Mag toch aannemen als je ontslag krijgt je werkgever mee mag werken zodat je snel weer een nieuwe baan hebt. Blijf netjes, meld je niet ziek en wordt niet nonchalant. Je weet nooit of ze in de toekomst je toch weer nodig mochten hebben. In ieder geval succes met een nieuwe baan.

De baas is verplicht om de werknemer vrijaf te geven om te solliciteren. Als parttimer krijg je dus evenredig vrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100