Situatie: werkgever wil na drie tijdelijke contracten alleen een vast contract geven met onmogelijke eisen mag dit?

de werkgever probeert op deze manier onder ontslag uit te komen, de eis is dat er veel in de kost gezeten moet worden voor het werk terwijn er thuis 1 jong kind is en de 2e onderweg

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag helaas, elk contract is weer een nieuwe overeenkomst en mag opnieuw aangepast worden. zelf eventuele salaris kan veranderen.

Ja. Sterker nog: Hij doet dat helemaal niet om onder ontslag uit te komen: Als jouw derde contract afloopt, heeft hij absoluut geen plicht om jou een contract aan te bieden. Alleen als hij jou in het bedrijf wil houden, moet hij je een vast contract aanbieden. Maar hij mag ook iemand anders -op een kort contract- aannemen.

Ja, dat mag. En wat zijn de onmogelijke eisen eigenlijk? Misschien valt het eigenlijk wel mee. Bij een vast contract loopt de werkgever veel risico. Daarom kan het zijn dat hij wat zaken wil afschermen. Ik ben werkgever en heb dezelfde situatie. Ik vraag bij een vast contract veel meer van mijn mensen dan bij een jaarcontract, ook al heb ik het 3x verlengt. Werk krijgen is een gunst tegenwoordig. En denk nu niet dat de werkgevers in hun handen knijpen, wij verdienen namelijk eerst jullie salaris, en dan pas het onze. Toegevoegd na 3 uur: Vreemde reacties hieronder. Maar goed, ook allemaal gegeven tijdens WERKTIJD ! Dankzij werkgevers is er werk, voor werknemers. Het risico ligt bij ons. En het is overal minder, dus ook bij de werkgevers. Werkgevers wegzetten als zakkenvullers is lachwekkend. Ik kan me bij zo' n opmerking alleen iemand voorstellen die zijn geld via de sociale dienst binnenharkt (laat harken). Ik hou mensen binnen omdat ik nu makkelijker een jaarcontract weer opnieuw als jaarcontract kan door laten lopen. Misschien minder zekerheid voor de werknemer maar wel een baan en anders nam ik gewoon niemand aan. Ik ben geen sociale dienst en als je ziet wat we aan belastingen moeten betalen kunnen we niet anders. Toegevoegd na 3 uur: Ben nog steeds benieuwd naar die "onmogelijke eisen".

Dat dit voor jou op dit mogelijk wat moeilijker is kan ik begrijpen, juist daarom zet de werkgever dit in het contract. Ik zie het dan ook niet als een onmogelijke eis maar als een garantie voor de werkgever zelf dat hij niet naast jou voor langere tijd nog iemand anders moet aannemen voor hetzelfde werk. Het is nu aan jou om in overleg te treden met jou baas in hoeverre dat hij wil tegenmoet komen aan jou vraag om toch geregeld en zeker tijdens de kraamperiode thuis te kunnen zijn. Succes Toegevoegd na 3 minuten: aanvulling: Dit is geen manier om onder het ontslag uit te komen, hij wil blijkbaar jou graag in het bedrijf houden en heeft ook blijkbaar een behoorlijk vertrouwen in jou door jou werkzaamheden buiten het bedrijf zelf te laten doen. Hij kan ook jou ook aanzeggen dat het contract niet verlengd wordt, en dat is ook geen ontslag.

De wet stelt dat een tijdelijk contract maar 2 keer verlengd mag worden. Daarna MOET je een vast contract aangeboden krijgen. Een werkgever kan daar onderuit komen door het 3e tijdelijke contract te laten uitdienen, dan geen contract meer aan te bieden (dus ontslaan) en na 3 maanden en 1 dag je weer een tijdelijk contract aan te bieden. Als je werkgever je dus niet kwijt wil zal hij je in ieder geval een vast contract moeten aanbieden. Dat contract mag natuurlijk afwijken van de oude contracten; het gaat immers om een nieuwe overeenkomst. Het getuigt echter niet van goed werkgeversschap om onredelijke eisen te stellen in het vaste contract. Ik neem aan dat de eis die jij noemde voor jou te ver gaat. Hierover zou je misschien met hem kunnen onderhandelen. Anders zit er niets anders op dan akkoord gaan met dit contract of een andere baan zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100