Wat houd bedrijfskunde in??

Ik zit op VWO en we moeten allemaal keuzes maken. Ik zat een beetje op internet en kwam het woord Bedrijfskunde tegen wat houd dat allemaal in? En wat verdiend het??

Weet jij het antwoord?

/2500

De gortdroge definitie vind je via de link. Kort samengevat is het een praktische opleiding gericht op het ontwikkelen van managementkwaliteiten. Je leert problemen bekijken door een bedrijfskundige bril. Het idee is dat je breed geschoold bent, dus niet enkel economie en sales, maar ook psychologie, kwaliteit en procesoptimalisatie. Voor een idee of je uberhaupt die richting uit wil zou ik eens kijken bij bachelor en mastersopleidingen bedrijfskunde. Je krijgt dan zowel een beeld van de studies als ook de mogelijke carrièrepaden. Succes met uitzoeken!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bedrijfskunde

Bedrijfskunde is een erg brede studie. Je leert van "Accounting" tot "Human Resource Management" en van "Finance" tot "Organisation Behaviour". Je kunt na deze opleiding dan ook veel richtingen op in het bedrijfsleven. Zowel bij financiële instellingen als banken en verzekeraars maar ook bij productiebedrijven als Philips. De studie is in het Nederlands onderwezen. Een internationale variant op bedrijfskunde is IBA, International Business Administration. Hierbij volg je vrijwel dezelfde vakken als bij Bedrijfskunde (Nederlands voor Business Administration) met een paar vakken die zich meer concentreren op de internationale markt/bedrijven. Bij bedrijfskunde ligt de nadruk wel degelijk op analytische vaardigheden, als een echte WO opleiding. Na je bachelor Bedrijfskunde kun je doorgaan voor je master, je kunt dan MBA worden. Hierin zijn verschillende specialisaties mogelijk. Welke er hiervan op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) worden onderwezen heb ik als bron toegevoegd. De derde bron is geeft het vakkenpakket weer zoals het onderwezen wordt op de VU. Dit zal je wellicht een inzicht geven wat je allemaal leert bij bedrijfskunde. Succes met je keuze!

Bronnen:
2e jaars bedrijfskunde student VU
http://www.feweb.vu.nl/nl/opleidingen/bach...
http://www.feweb.vu.nl/nl/opleidingen/grad...
http://www.feweb.vu.nl/nl/studenten/studie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100