Ik heb werk gevonden in het buitenland, wat ik vanuit huis kan doen via internet. Moet ik nog iets speciaals regelen hier ?

Wat geef ik aan bij de belasting ? Moet ik verder nog wat regelen ? Ik kan er eigenlijk niets over vinden.

Het werk ga ikdus vanuit huis doen voor een Amerikaans bedrijf dat mij via paypal gaat betalen.

Hopelijk heeft iemand meer informatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dit je hoofdinkomsten gaan worden, zal je waarschijnlijk zelf zorg moeten dragen voor de sociale lasten, zoals pensioen, zorgverzekering, WIA, loonheffing etc.

Je bent dus niet verzekerd voor ziekte, invaliditeit en werkloosheid. Als je dat kort geleden nog wel was dan kun je dat bij het UWV vrijwillig voortzetten. Het kan dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering elders goedkoper is. Je geeft je inkomen (netto-winst) op bij de aangifte inkomstenbelasting belastingdienst onder "inkomsten uit overige werkzaamheden" uiteraard onder aftrek van alle kosten die je maakt zoals hardware, telefoon, huisvestingskosten, documentatie, scholing en vervoer. Weet je al of en hoe je voor je pensioen gaat zorgen voor de tijd dat je niet meer kunt of wil werken?

De inkomenssituatie is voor u te specifiek voor antwoorden op dit forum. Bent u belastingplichtig? Is er een eigen woning (hypotheekaftrek), gezinssituatie, aftrek ter voorkoming dubbele belasting, sociale premies, pensioenopbouw. Het kan allemaal een rol spelen. Stelt u zich in verbinding met een belastingadviseur / belastingconsulent.

Belangrijke vraag is of je onder contract staat bij dat bedrijf of lever je een dienst. Als je jezelf freelance uithuurt aan dat bedrijf dan geld voor jou dat je belasting moet betalen. Je geeft dan inderdaad aan via overige inkomsten. Het ligt helemaal aan wat je verdiensten zijn in welke belastingschijf je terecht gaat komen. Je zal inderdaad aan pensioen moeten denken en eventueel aan een vrijwillige zieken kosten verzekering. Als je, je diensten levert aan meer dan 1 bedrijf zou je jezelf in kunnen schrijven bij de KVK. Dit zou belasting voordeel op kunnen leveren, maar kan volgens mij niet (weet dit niet zeker) als je 1 klant hebt. Let ook op dat als je inkomsten via affiliate marketing zouden komen je waarschijnlijk een P8 of P9 verklaring aan het bedrijf moet overhandigen om te voorkomen dat je in Amerika ook nog belasting zou moeten betalen. Als dit vragen oproept stel ze gerust :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100