Wat is de schandaligste beroep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het exploiteren en uitbuiten van mensen in welke functie dan ook vind ik hoogst verachtelijk. En verder zijn er veel mensen in posities met macht die daar behoorlijk misbruik van maken. Dat kan gebeuren op elk nivo; bijvoorbeeld de president, maar ook de toiletjuffrouw die iemand die heel nodig moet maar geen geld heeft weg stuurt. Dit voorbeeld klinkt banaal ik weet het, maar het valt me vaak op hoe mensen in hun eigen kleine rijkje regeren en misbruik maken van hun positie, welke dat ook is.

Rechter die de doodstraf geeft in mijn ogen.

Kindersexploitant.

Roddelbladjournalist

Stadstoezicht. Die figuren haalden de politieschool niet. Zijn de taal amper niet machtig, weten niet wat regels zijn. Zitten in de baas zijn tijd zich vol te stouwen met eten.

Bankdirecteur

bij de belastingsdienst werken.

Nertsenfokker.

pooier

Paus en Ayatollah.

Zo kun je dat niet zeggen alleen, ik zou het zeggen op de volgende manier... Welk beroep nodigt het meest uit tot schandalig gedrag... Want er zijn goede rechters, er zijn goede beulen, er zijn goede politiemensen, er zijn goede museumdirecteuren, er zijn goede cassiëres, ga zo maar door... Maar politicus is een beroep waar de verleiding tot schandalig gedrag wel erg groot is, bij rechter zijn evenzo, politieagent idem dito... Dat zijn de beroepen waar er bijna altijd een gezagsverhouding is die tot corruptie aanzet... Je kunt ook kijken naar wat je moet doen om een beroep te mogen uitoefenen... Kijk op Nijenrode bijvoorbeeld, daar kom je als je aan de opleiding begint in een groep en bij de introductie wordt je min of meer vertelt dat je gedecimeerd zult gaan worden in aantal en dat je de anderen via competitie eruit moet werken door die anderen af te troeven... Snap je wat ik ermee bedoel... Als je daarin slaagt dan heb je jezelf iets geleerd, wat aan de ene kant goed is, maar aan de andere, menselijke kant is dat twijfelachtig... Zo'n persoon loopt in mijn ogen meer kans op een uiting van schandalig gedrag binnen zijn beroep, wat dat beroep dan ook mag zijn... En in de ogen van Wilders, (de man met de meeste auto- in zijn toon, doordenkertje) is het werk van een turkse werkloze het schandaligst, 'tis maar net wie en hoe je ertegen aan kijkt...

Vakbondsleiders

Er zijn natuurlijk een heleboel beroepen waarvoor je je de ogen uit de kop moet schamen als je op die manier je geld moet verdienen, maar op een vrij hoge plaats staat bij mij de artsenbezoeker. Dat zijn (reclame)mensen van de pharmaceutische industrie die artsen bezoeken (vandaar de naam) om ze over te halen specifiek HUN medicijn voor te gaan schrijven voor een bepaalde kwaal, en daarvoor in de regel niet alleen een doosje pillen en een foldertje meenemen, maar ook allerlei aantrekkelijke hebbedingetjes. Artsen zijn natuurlijk behoorlijk drukbezette mensen met weinig tijd, die niet zelf alle mogelijke medische tijdschriften kunnen uitspellen om op de hoogte te blijven van wat er allemaal nieuw op de markt is. Maar intussen zijn het wel gewoon mensen die net als jij en ik beinvloedbaar zijn door reclametechnieken. Er gaan enorme bedragen in om, en het belang van de patient staat daarbij zeker niet altijd voorop. Wel natuurlijk et belang van de pharmaceutische industrie - een bedrijfstak die ik alles bij elkaar niet zo heel hoog heb zitten, en zeker de laatste jaren niet meer, met bijvoorbeeld het oog op de cholesterol-maffia en dergelijke. Artsenbezoekers werken dan ook voornamelijk op provisiebasis, wat nogal dubieuze agressieve verkooptechnieken in de hand werkt. Het is een beroep waarin voor integriteit en objectiviteit geen ruimte is, en daarmee nogal smakelooos, aangezien het uiteindelijk wel de gezondheid van mensen betreft, alsook hun portemonnee. Iemand die zo over de hoofden van alles en iedereen zijn brood moet verdienen, heb ik toch een beetje moeite mee. Het is nog net geen oplichting , maar soms wel op het randje.

paparazzo..

Telefonist(e) bij een callcenter, outbound heet dat geloof ik. Ten eerste omdat volgens mij niemand op die telefoontjes onder het eten zit te wachten over je financiering, nieuwe kunststof kozijnen, of het zoveelste bijna gratis abonnement. Ten 2e omdat die mensen ook nog eens schandalig worden uitgebuit, minimaal zoveel afspraken in een uur en anders exit, betaald worden per afspraak etc.

Beul Hoewel we die in ons land niet meer hebben, zijn ze er nog steeds in heel veel andere landen. Die maken voor hun beroep een einde aan een mensenleven, iets wat in mijn ogen schandalig is. en natuurlijk roepen heel veel mensen dat ze dat dan wel verdiend hebben door de misdaad die ze hebben begaan. maar echte levenslange opsluiting is een veel ergere straf dan de dood. kan me niet voorstellen dat een beul 's avonds aanschuift aan het avondeten en zegt.. zo schat, lekker gewerkt vandaag.

Politicus, bijvoorbeeld Tweede kamer lid, is het schandaligste beroep. Dat ligt niet zozeer aan het beroep, maar aan de mensen die het willen worden. Heeft niets met democratie te maken.

Volgens mij is er geen enkel beroep,mits gewetensvol uitgeoefend schandalig!

Wapenhandelaar. Nog erger dan de wapenfabrikant.

Klinkt misschien vreemd, equal rights en alles, maar advocaat is ook niet alles. In de zware zaken kan. Een, bijvoorbeeld, massamoordenaar verdedigen terwijl je WEET dat het echt waar is. En wie weet, als je geen goeie was ben je de volgende. Van die zware zaken lijken me niks. Als slachtoffers/getuigen zelf kunnen praten kan een beschuldigde dat toch ook? Scheelt trouwens weer een stukje bureaucratie. (Niet dat ik er echt verstand van heb)

Presentatoren van commerciële belspelletjes.

Na het zien van "the Passion of the Christ" : Beul in het romeinse leger zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=qIM5mTRBQIY...

Hondenmasturbator, bestaat echt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100