Ik ben ontslagen. Mijn baas heeft de vakantieweek in augustus wel betaald, maar die 2 weken in september niet. De week daarna hebk gewerkt. Mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan hoeveel vrije dagen je hebt opgebouwd tot aan de datum van je officïele ontslag, wellicht heb je 3 weken vakantie genomen en stond je met je vakantie uren even in de min. Dat had zich in de loop van het jaar weer rechtgetrokken namate je weer iedere maand weer wat opbouwd. Ga even na hoeveel dagen/uren je per jaar krijgt, dit moet je delen door de maanden die je in dienst ben geweest, daarna reken je uit hoeveel uren je hebt opgenomen tot aan je vertrek, trek het van elkaar af en dan kom je aan een aantal plus of min uren. (Voorbeeld: je werk 40 uur, je hebt recht op 24 dagen per jaar, je wordt per 1 september ontslagen en hebt dus 8 volle maanden gewerkt. 24 dagen van 8 uur is 192 uur, dit is gebaseerd op 12 maanden dus moet je 194 delen door 12 en dan keer 8 (194/12=16,16x8=129,3) je hebt dus tot aan september recht op net geen 130 uur verlof. Bij een 40 urige werk week is drie weken verlof 120 uur, maar als je door het jaar heen wat uren heb opgenome zit je hier al snel aan....even uitrekenen dus...succes!

alle dagen dat jij hebt gewerkt hoor je betaald te krijgen, dus nee, dit mag niet. Bewaar de roosters als bewijs.

Jij gaat toch zeker niet gratis werken voor iemand die je ook nog ontslagen hebt, je baas mag maar een ding doen en dat is uitbetalen. Wil hij dit niet, dan zou ik er zeker werk van maken. Maar ik denk dat hij niet zo dom is om tegen te stribbelen, kan hij zelfs een boete voor krijgen. Stribbelt hij tegen, stel daarna nog een vraag hier. Weet zeker dat een hoop mensen je met goede raad voorzien.

Het is logisch dat je de 2 weken in september nog niet betaald hebt gekregen. Er zijn immers nog geen twee weken om. Salarissen worden aan het eind van de maand betaald, niet vooruit. Je kunt de twee weken van september dus eind september verwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100