Welk beroep verdient erg lekker?

Ik zelf dacht aan dokters, piloten en directeuren, maar buiten dat wie verdienen nog meer best wel veel? Ongeveer 100k in een jaar.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik ben nog eens 15 maar volgend schooljaar moet ik kiezen wat ik later wil doen. Mijn antwoord is altijd wat heel goed verdient.
Economie vind ik wel leuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar mijn idee is het nog belangrijker dat jij je werk dat je doet erg leuk vindt, en dus ook heel lang kan doen. Dan heb je in ieder geval leuk werk waar je met plezier naar toe gaat. Geld alleen is niet iets waar je gelukkig van wordt of blijft. Meestal zijn beroepen die grote (gezondheids- of veiligheids-) risico's met zich meebrengen, goed betaald. Verder natuurlijk specialistische beroepen waar er maar weinig mensen van zijn die dat werk doen. Maar ja dan moet je ook lang op school zitten en dat is niet echt wat je wilt begrijp ik uit je stukje tekst. Je wilt vooral veel geld verdienen. Helaas komt dat niet uit de lucht vallen (voor de meesten) en moet je er ook veel voor doen. Als je economie leuk vindt zou ik eens zoeken op internet wat je daarmee kunt gaan doen als je gaat werken. Het is heel handig om te weten welke richting je op wilt qua beroep omdat dit het duidelijker maakt waarvoor je leert. Als je dat niet weet, zit je gewoon op school je tijd vol te maken en weet je niet waarvoor je het doet. Het is dus heel goed van je dat je daar nu al over nadenkt (en moet natuurlijk ook weten welke richting je wilt voor school). Laat je anders een voorlichten via school of vraag aan je mentor op school eens waar je te weten komt wat je allemaal voor werk kunt doen met de vakken die jij leuk vindt. Dan kom je er vast wel achter wat je leuk lijkt en nog een goede boterham mee kunt verdienen. Succes met je keuze en met je studie!

Parlementariers, tv presentatoren, topvertegenwoordigers. Toegevoegd na 1 minuut: Niet alle tv presentatoren hoor :-)

*Registeraccountants *Eigenaren van goedlopende winkels

Geen 100k per jaar, maar een vuilnisman heeft het niet slecht. Of wat dacht je van garnalen- of krabben/kreeften vissers! Eigenlijk moet je op zoek naar een baantje dat niemand wil doen :-)

ja en dominee is goed betaald, al die avond bezoekjes dopen etc brengt de dominee dik in de overuren;-)

Ondernemer. Maar dan wel eentje met een 'gat in de markt'.

Werken op een booreiland verdiend heel goed. Een oom van mijn man werkt er en die zit heel erg goed in de slappe was! Maar het is ook een gevaarlijk beroep! Gevaarlijke beroepen verdien sowieso vaak erg goed. Verder artsen, advocaten en directeuren.

Net zo belangrijk is om te doen wat je leuk vindt anders houd je het toch niet vol. Combineer dat met iets waar je goed in bent en je bent al een stuk verder. Voor 100.000.- zal je een universitaire studie en daarna ook nog een postdoc moeten doen. En dan nog moet je heel goed zijn en duurt het een tijd voordat je dat verdient. Zit dat er niet in dan kan je het beste voor jezelf beginnen. Maar ook dat biedt zeker geen garanties.

architect, accountant, psychiater of universitair psycholoog, directeur van een groot bedrijf, topmanager, politicus in de landelijke of europese politiek ( niet voor de sp uiteraard ) enz.enz.enz. , maar uiteindelijk..........je kan specialist in een ziekenhuis worden maar als er een overschot aan dokters is en jij hebt toevallig die studie gedaan dan heb je een probleem. Zo ook met de andere functies.

profvoetballer

Onderwater lasser?

Advocaten,rechters,

Ga voor de reconstructie- en plastische chirurgie, en zet een privékliniek op. gaat je lukken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100