Hoeveel tijd voor het verstrijken van een tijdelijk contract moet je te horen krijgen of het wordt verlengd of dat je geen nieuw contract krijgt?

Mijn man heeft een half jaar contract, deze loopt op 28 september 2011 af. Voor welke datum moet hij gehoord hebben of zijn contract verlengd wordt of dat het niet verlengd wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een tijdelijk contract geldt ook een opzegtermijn: Opzegging door werkgever Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst met de werknemer opzegt, kan de opzegtermijn variëren van één tot vier maanden. Deze termijn is afhankelijk van de lengte van het dienstverband (artikel 7:672 lid 2 Burgerlijk Wetboek). Bij de berekening van de opzegtermijn horen ook de tijdelijke contracten die aan een vast dienstverband voorafgingen. Duur dienstverband Opzegtermijn 0 tot 5 jaar 1 maand 5 tot 10 jaar 2 maanden 10 tot 15 jaar 3 maanden 15 jaar of langer 4 maanden Toegevoegd na 27 minuten: Dus hij moet de ontslagaanzegging 27 augustus binnen hebben.

Bronnen:
http://www.penoactueel.nl/arbeidsrecht/......

Bij een tijdelijk contract geldt ook een opzegtermijn: Opzegging door werkgever Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst met de werknemer opzegt, kan de opzegtermijn variëren van één tot vier maanden. Deze termijn is afhankelijk van de lengte van het dienstverband (artikel 7:672 lid 2 Burgerlijk Wetboek). Bij de berekening van de opzegtermijn horen ook de tijdelijke contracten die aan een vast dienstverband voorafgingen. Duur dienstverband Opzegtermijn 0 tot 5 jaar 1 maand 5 tot 10 jaar 2 maanden 10 tot 15 jaar 3 maanden 15 jaar of langer 4 maanden M.a.w. hij moet op 27 augustus uitsluitsel krijgen of het contract al dan niet verlengd wordt Bronnen: penoactueel.nl/arbeidsrecht/.../opzegtermijn-311.h...

Bij een tijdelijk contract geldt ook een opzegtermijn: Opzegging door werkgever Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst met de werknemer opzegt, kan de opzegtermijn variëren van één tot vier maanden. Deze termijn is afhankelijk van de lengte van het dienstverband (artikel 7:672 lid 2 Burgerlijk Wetboek). Bij de berekening van de opzegtermijn horen ook de tijdelijke contracten die aan een vast dienstverband voorafgingen. Duur dienstverband Opzegtermijn 0 tot 5 jaar 1 maand 5 tot 10 jaar 2 maanden 10 tot 15 jaar 3 maanden 15 jaar of langer 4 maanden M.a.w. hij moet op 27 augustus uitsluitsel hebben of het contract al dan niet verlengd wordt …

Bronnen:
http://penoactueel.nl/arbeidsrecht/.../opz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100