Hoe ziet een werkdag van een chirurg eruit?

Ik wil geneeskunde studeren om chirurg te worden, maar ik zou graag weten wat een chirurg doet. Wat voor werk doet een chirurg in een werkdag? Zijn dit operaties, zoja, hoeveel? Of omgang met patiënten? Ik zou ook graag willen weten hoe de inkomsten van een chirurg eruit ziet, een vaste salaris en een extra bedrag per operatie? Of anders?
Ik weet dat dit per chirurg verschilt, laten we het daarom gemiddeld houden.
Het zijn een paar vragen, maar elk antwoord is welkom.
Alvast bedankt voor uw tijd en antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Salaris en zo heb ik geen idee van, maar de werkdag verschilt. Bijvoorbeeld op dinsdag, woensdag en vrijdag voert hij (geplande) operaties uit en op maandag en donderdag ziet hij de hele dag patiënten voor controleafspraken. Daarbij komen natuurlijk nog de spoedoperaties, die niet gepland staan en tussendoor moeten. De werkdagen zijn erg lang en je bent nooit 'echt' vrij, het ziekenhuis kan je in geval van nood altijd oproepen, bijvoorbeeld als er ergens een kettingbotsing is gebeurd en meerdere mensen dringend geopereerd moeten worden: meer mensen dan er dokters op dat moment aan het werk zijn in de regio. Dan moet jij direct naar het ziekenhuis komen om te helpen. Dit gaat natuurlijk wel over chirurgen werkzaam in een ziekenhuis, en niet over plastisch chirurgen die alleen operaties doen bij mensen die er voor kiezen omdat ze zelf vinden dat ze niet mooi genoeg zijn, die chirurgen zullen een regelmatiger schema hebben omdat hun altijd op afspraak werken (dat geldt NIET voor plastisch chirurgen in een ziekenhuis die bijvoorbeeld zorgen dat je een zo mooi mogelijk litteken krijgt of huidtransplantatie...die moeten ook spoeddiensten doen)

Bronnen:
Mijn ervaringen van het jaren lang vaste...

Het is iig keihard werken, meestal 11-12 uur per dag + avond en weekenddiensten. Je doet overdag meestal OK's en daar omheen visites op de afdeling. Op andere dagen doe je poli.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100