is het een regel dat je een blinde met een hond niet mag weigeren in je taxi?

Er is een discussie hier. Mijn ene broer zegt van we'll en mijn andere niet. Ik denk ook van niet want je kan (net als ik) ALLERGIES zijn voor honden.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel; mag een. Taxi-chauffeeur zeggen dat hij geen honden in hun auto wil, als het een blinde is die een hond nodig heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit geld voor belgië in elk geval wel zie bron Toegevoegd na 2 minuten: volgens mij geld dit ook in Nederland dat leid ik af aan volgende twee bronnen Toegevoegd na 16 minuten: ik kom terug op mijn eerdere veronderstelling want in de volgende bron is te lezen dat D66 kamerlid Kees Verhoeven op 13 april pleitte voor voor bepaalde grondrechten voor taxi klanten deze zijn er wel in Belgie en Verenigde staten maar dus nog niet in Nederland http://www.nu.nl/politiek/2491244/d66-wil-grondrechten-taxi-klanten.html echter ben ik wel van mening dat een taxichauffeur heel fout bezig is als hij zo iemand weigert.

Bronnen:
http://nieuwreligieuspeil.ophetweb.nu/node/318
http://stora.waarmaarraar.nl/pages/re/2715...
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/62946/...

Ja, een fatsoensregel, hoe zou jij het vinden, om met een blinddoek om midden op een druk kruispunt te worden afgezet. Toegevoegd na 1 uur: Ik begrijp dat als je echt allergisch bent, je ons laat staan, ja, ons. Ik ben zelf sinds een paar jaar blind, maar ik begrijp niet dat je niet alles in het werk stelt, om een collega op te roepen, ik zou er alles voor over hebben als ik met dikke ogen en een snotneus weer kon autorijden. Alsnog wel begrip voor de chauffeurs die echt wat mankeren.

Of het landelijk al een regel is weet ik niet maar dat het er aan gaat komen lijkt me vrij zeker als je het verhaal hier leest: http://www.at5.nl/artikelen/56080/d66-wil-lijst-met-rechten-passagier-in-taxi

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100