Wat moet je een 20-jarige per uur betalen als hij een hoop schuurwerk voor je doet? Wat is een redelijk bedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat heb jij er voor over? Wat gebeurd er, als die 20-jarige het niet doet... moet je het dan zelf doen (en moet je daar dan n dag voor vrijnemen?) of laat je het dan een klusser a 40,-- per uur doen? Hoe goed ken jij de 20-jarige en zitten er meer klussen voor hem in? Is het een klus die jij voor hem/haar bedacht hebt omdat hij/zij geld wil verdienen of is het een echt bestaande klus dat al jaren op n uitvoerder wacht. Allemaal zaken die meespelen bij het bepalen van de prijs. 10 tot 15 euro per uur is niet verkeerd. Daarboven is het wel echt luxe. Maar waarom niet een totaalprijs? Dan kan hij/zij zelf bepalen of hij/zij langzaam of snel werkt.

Het minimumloon van een 20-jarige is EUR 5,09 bruto, exclusief 8% vakantiegeld en bij een 40-urige werkweek. Zorg er dus in ieder geval voor dat het hoger is dan dat. Denk er hierbij alleen om dat dit echt het minimum is, dus dat het menselijker is om meer dan dit te geven. Daarnaast kan het zwaar werk zijn, wat mijn inziens ook wat meer geld zou verdienen. Ik zou kijken naar de hoeveelheid die een persoon nodig heeft. Denk hierbij om mogelijke huur, ziektekosten, eten en drinken etc. Iemand moet natuurlijk ook rond kunnen komen van een normaal salaris. Toegevoegd na 45 seconden: En bij een 36-urige werkweer is het 5,66 (exclusief de 8% vakantiegeld). Gek eigenlijk, dat het dan hoger is... Geen verklaring daarvoor, sorry.

5. 66 euro is het minimumloon voor iemand van 20. Ik zou zelf wat meer geven. Maar in iedergeval niet minder.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/62838-min...

Zowieso moet de werkgever boven het minimumloon zitten en verder is het geheel afhankelijk per werkgever wat hij wilt geven.

Ik zou 10 tje geven

In België is het minimumuurloon voor een 20-jarige jobstudent(e) 8,0789 euro. Maar de lonen die werden vastgelegd in een CAO van de Ondernemingsraad, zijn afhankelijk van de sector en dus het type arbeid. Aangezien hij/zij dit in (privaat?) verband voor je doet, moet je je niet houden aan deze regels. Wel ben je dan schuldig aan zwartwerk indien je controle krijgt van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen) Waar moet je dan wél rekening mee houden? Het gezondheidsrisico (door het stof die het schuren opwekt), de temperatuur buiten (dus de externe omgevingsfactoren) en extralegale voorwaarden (vervoersonkosten, kost en inwoon...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100