Hoe zit het met als je auditie doet als danseres en je toekomstige werkgever bied jou een cursus aan die je zelf moet betalen?

Hij vind mij goed voor in zijn theaterclub, maar bood mij een cursus aan zonder mij erbij te zeggen dat ik ervoor moet betalen. Ik heb er geen prettig gevoel bij. Ligt dat aan mij of klopt dit gewoon niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag hem duidelijk wat hij bedoelt Is het een cursus, die je zelf moet betalen, maar die je in werktijd kunt doen? dan betaal je dus wel, maar het kost je geen eigen tijd, wat een goed alternatief kan zijn. Is het een cursus waar je wat aan hebt? En moet je relevant werk hebben om die cursus te kunnen doen. maar als je er geen goed gevoel bij hebt, laat hem die cursus lekker houden en zoek ander werk, of de voordelen van dit werk moeten erg doorslaggevend zijn

Misschien kun je voorzichtig vragen in een mailtje aan hem of hij bedoelt dat hij deze cursus graag voor jou zou willen betalen

Dit gebeurt heel vaak, en kleine truc om klanten binnen te halen. Stuur maar een mailtje voor de zekerheid, maar de werkgever geeft de cursus natuurlijk om geld te verdienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100