opzegtermijn 0 uren contract

bij mijn weekend bijbaantje heb ik een 0uren contract, ik sta echter wel voor de komende 3 weken ingeplant. als ik morgen ontslag neem ben ik dan verplicht om dat rooster af te werken? opzegtermijn dus? alvast heel erg bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar mijn weten wel. Het staat zeker weten wel in je CAO. Je moet sowieso formeel je ontslag indienen.

Je zegt dat je een contract hebt, daar moet in staan wat voor opzegtermijn er is. Ik zou dat contract dus maar gaan lezen om het antwoord op de vraag te vinden... Wees niet verbaasd als je toch nog een maand opzegtermijn hebt. Toegevoegd na 3 uur: In de CAO voor de Horeca staat: Voor de beëindiging van het dienstverband gelden de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, tenzij daarvan in het hiernavolgende is afgeweken. In het Burgerlijk Wetboek staat: - Opzegtermijn bij einde arbeidsovereenkomst Bij beëindiging van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd moet de werkgever of de werknemer rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Er zijn echter situaties waarin langere of kortere opzegtermijnen gelden. - Tegen het einde van de maand Werkgever en werknemer moeten in de gaten houden dat opzegging tegen het einde van de maand moet gebeuren. Dit houdt in dat de opzegtermijn begint te lopen op de eerste dag van de volgende maand. De laatste werkdag is hierdoor gelijk aan de laatste dag van de maand waarin de opzegtermijn eindigt.

Bronnen:
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2657
http://www.salaris-informatie.nl/Sectoren/...

Als het goed is heb jij een deel van het contract gekregen dus zal je het na kunnen lezen. Ik heb ook een 0 uren contract maar moet wel een maand van te voren melden dat ik weg ga..

je bent verplicht 0 uren te werken ,dus als je niet komt is er geen verplichtende regel in je contract ,die gebruikt kan worden om je te dwingen ,behalv e dat je geen geld krijgt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100