Hoe wordt het salaris berekend als je niet de hele maand in dienst bent?

Ik ben deze maand op 9 mei in dienst getreden met een bepaald maandsalaris. Aangezien ik in mei dus niet de hele maand in dienst ben, is er een korting op het salaris ten opzichte van een heel maandsalaris. Weet iemand hoe dit berekend wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn voor zover bekend twee systemen o.b.v. werkdagen. 1. Per jaar: 2011 heeft 52 volle weken van 5 werkdagen is 260 dagen. D.i. gemiddeld 21,67 dagen per maand. 9/5-31/5 is 17 werkdagen. Bruto-salaris is 17/21,67 x maandsalaris. 2. Per maand. Mei heeft 22 werkdagen. 9/5-31/5 is 17 werkdagen. Bruto-salaris is 17/22 x maandsalaris. Toegevoegd na 1 dag: Dus onder de streep of het gemiddelde aantal werkdagen per maand o.b.v. het juiste aantal werkdagen per jaar (kan per jaar enigszins verschillen: 210,261,262 werkdagen) of het juiste aantal werkdagen per maand. Nadeel van het laatste systeem is onder meer dat premieinhoudingen , dus ook netto salaris, per maand een beetje verschillen.

Het salaris wordt berekend over de te werken dagen in een jaar of over de te werken dagen in een maand. Meestal is het dus het gemiddelde genomen over een jaar. Op die manier wordt ook berekend waar jij recht op hebt.

Ja, er wordt bepaald hoeveel dagen je zou moeten werken als je de hele maand gewerkt had (dat zijn er 17 als je hele dagen doordeweeks werkt) gedeeld door het aantal dagen dat je gewerkt zou hebben als je de hele maand in dienst zou zijn geweest (voor mei 22). Je salaris voor mei is dus 17/22 van een normaal maandsalaris. Het kan zijn dat je werkgever van deze berekening afwijkt, maar dit is wat gangbaar is in een 'gebroken' maand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100