moet ik zelf iets ondernemen voor mijn contract afloopt?

Per 1 oktober loopt mijn 3e halfjaarcontract af, dit is tegelijk met de contractwisseling van het schoonmaakbedrijf waar ik nu zit, mijn huidige werkgever heeft geen werk meer voor mij ivm de recessie, tot op heden weet mijn huidige werkgever nog steeds niet wie het verwervende schoonmaakbedrijf is, zou dit voor mij navragen maar heeft nog niets gehoord, wat betekend dit voor mij als daar helemaal geen reactie op komt, moet ik iets doen zelf, heb ik recht op ww mij was een vast contract beloofd bij mijn huidige werkgever maar ivm met bovenstaande kan dit niet nagekomen worden heeft iemand advies voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan hier een heel verhaal tikken mbt onder andere arbeidsrecht maar je verhaal is me te onduidelijk om je een passend antwoord te geven; ik raad je aan om via onderstaande link die informatie op te zoeken.

Ik vrees dat je enorm veel pech hebt. Je valt waarschijnlijk precies tussen wal en schip. Je hebt namelijk te maken met 2 situaties: Ten eerste is het zo dat na 3 tijdelijke contracten je volgende contract altijd een contract voor onbepaalde tijd is. Ten tweede is het volgens de wet zo dat een bedrijf dat een ander bedrijf koopt, verplicht is alle personeel over te nemen. Omdat jouw tijdelijke contract precies op het moment afloopt dat het bedrijf wordt overgenomen vrees ik dat het overnemende bedrijf eieren voor zijn geld kiest en jouw contract niet gaat verlengen. Je huidige bedrijf kan dat niet meer doen (omdat per die datum het bedrijf niet meer bestaat) en het nieuwe bedrijf hoeft je niet in dienst te nemen omdat je niet meer in dienst bent per die datum bij het oude bedrijf. Geeft dat nieuwe bedrijf je WEL een nieuw contract MOET dat een contract zijn voor onbepaalde tijd. Maar zoals ik al zei: ik vrees voor je dat je geen nieuw contract zal krijgen. Het erge is dan ook nog dat (omdat je contract gewoon afgelopen is) het ook nog eens zo kan zijn dat je geen recht hebt op een ww-uitkering. Zoals eerder al als antwoord gegeven: Ga eens langs bij het UWV of het CWI. Die kunnen je hier zeker wel mee helpen!

Is er bij geen wetswinkel in de buurt? Daar kun je voor dit soort vragen ook altijd terecht. En inderdaad even langs het UWV gaan, zij weten ook hoe te handelen in dit soort situaties. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100