ik was 1 dag ziek en mijn baas meld me er 2 ziek nu krijg ik de 2e dag niet betaald

ik melde me vrijdag ziek ik had nacht dienst maar zondag ging ik weer werken op zaterdag hoefde ik niet te werken en nu zegt mijn baas dat ze me 2 dagen ziek hebben gemeld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt aan de berekening van het verzuim. Wij rekenen met 360 dagen, dus als je van vrijdag tot maandag ziek bent zijn dat 3 ziektedagen. Er zijn ook bedrijven die rekenen met het aantal werkbare dagen (240) en rekenen dus ook met werkbare dagen. Maar zijn er veel parttimers in een bedrijf is dit dus onbegonnen werk. Ik begrijp alleen niet waarom je het vreemd vind dat je de tweede dag niet betaald krijgt. Je hoefde toch ook die dag niet te werken? Dus wordt je gewoon doorbetaald.

Je moet je beter melden zodra je beter bent. Als je je zaterdag niet beter gemeld hebt, dan ben je officieel nog ziek.

Het maakt niet uit dat je ziek bent op een dag dat je niet werkt. Systeemtechnisch zal die wellicht 2 ziektedagen aangeven, maar dit heeft geen invloed op je gewerkte zondag en uiteraard moet je die gewoon betaald krijgen ! Toegevoegd na 52 seconden: daarnaast zou ik kunnen voorstellen dat de nachtdienst zowel op een vrijdag als een zaterdag plaats heeft gevonden. Het systeem denkt dus 2 dagen :)

Lijkt mij duidelijk een foutje in de administratie. Als de situatie werkelijk is zoals jij het zegt (en je dus zaterdag niet hoefde te werken), moet je het even melden. Weet je overigens zeker dat je je ook weer beter hebt gemeld? Ga praten met je baas, en leg simpelweg de feilten neer zoals ze zijn. Dan heeft hij toch geen poot om op te staan?

Als ik jouw was zou ik gewoon naar je baas toelopen en zeggen dat er een fout is gemaakt,

Dan heeft je bas een probleem dat hij zélf zal moeten oplossen. Jij hebt gewerkt, jij moet dus betaald krijgen. Hoe je baas zijn administratieve fout herstelt is zíjn probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100