Reiskosten woon/werkverkeer

Mijn partner heeft net een nieuwe baan. Tijdens de sollicitatiegesprekken is hem verteld dat hij reiskostenvergoeding krijgt en dus zijn kilometers woon/werkverkeer vergoed worden. Nu ontvangt hij voor het eerst zijn salarisstrookje en daarop staat een rond bedrag voor zijn reiskosten. Via mail informeert hij waarom het maar 100 euro is, hierop antwoorden zei dat ze maar max. 100 euro vergoeden (mits een aantal voorwaarden waar hij aan voldoet).

In zijn arbeidscontract staat niets over een max. X bedrag aan vergoeding(en). Ook staat het nergens in de reglementen.
Is dit niet misleidend van de werkgever???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw begrip van 'reiskostenvergoeding' is niet juist. Een werkgever mag voor woon werkverkeer een forfaitaire vergoeding geven, die los staat van de werkelijke kosten. Het is dus een tegemoetkoming in de kosten, maar de werkelijke kosten kunnen hoger maar ook lager zijn.

Een werkgever is niet verplicht om reiskosten te vergoeden. Dat mag hij zelf bepalen. Op mijn werk vergoeden we maar tot 30 km. De eerste 10 zijn voor eigen rekening. Woon je dus meer dan 40 km verderop krijg je dat maximaal vergoed. Dan kom je dus idd op een bedrag van rond de 100 euro.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100