Hoe zou je de functie 'administratief medewerkster' een andere benaming kunnen geven, zodat het iets belangrijker klinkt?

Toegevoegd na 32 minuten:
Alle respect voor iedereen die administratief medewerker is!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Noem het "Back Office Account Manager". Dat betekent dat je op de achtergrond belangrijke gegevens bijhoudt. Houd wel rekening met de inflatie van functiebenamingen: het begrip "manager" is inmiddels al redelijk nietszeggend geworden. Om mee te tellen moet je eigenlijk "Executive" zijn......

Wellicht iets als "data processing controller"?

Ik snap nooit waarom mensen hun baan interessanter willen laten klinken, iedereen weet uiteindelijk wat het echt is. Maargoed, het kan iets met processing manager zijn, je kan er van alles van maken.

Als dit administratief werk voor een manager wordt gedaan: management assistente.

Ik heb zojuist gesolliciteerd op een functie administratief medewerker. Dat heb je op verschillende niveaus. Je kijkt gewoon naar de organisatie en de taakomschrijving. Personeelsadministratiemedewerker. Salarisadministratiemedewerker. Niet: administrateur, want dat is volgens wiki een hoofd administratie, die de financiele zaken bijhoudt. Als het anders heet, maar de taken spreken me niet aan, zou ik toch niet solliciteren.

Medewerker uitvoering administratieve organisatie (v). Bij ambtelijke organisaties zoals de waterschout en notarissen had je een waterklerk resp. een notarisklerk. Wel een archaische omschrijving dus uit de oude doos. In Vlaanderen wordt het bediende genoemd en dat is wel een actuele benaming.

Manager P.P & G. Staat voor potloden,papier en gummetjes.

Je administreert altijd IETS, dus inzoomen op datgene kan ervoor zorgen dat je functie in ieder geval minder gewoon klinkt. Administreer je bijvoorbeeld 'debiteuren', dan kun je jezelf 'Medewerker Debiteurenbeheer' of 'Debiteurenbeheerder' noemen. En zo kun je iedere functie specifieker en daardoor interessanter laten klinken. Maar doe niet zo moeilijk, er is niets mis met administratief medewerker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100