Wat doet een gewichtsconsulent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Daarbij spelen motivering en voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol. Het is geen diëtist: als jouw overgewicht een medische of psychische oorzaak heeft, of als er sprake is van extreem overgewicht, dan word je doorverwezen. De gewichtsconsulent neemt je persoonsgegevens op en vraagt naar je persoonlijke omstandigheden. Je lengte, gewicht, tailleomvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten. Je gangbare voedings- en leefpatroon worden besproken. Vaak wordt gevraagd om enkele dagen een voedingsdagboek bij te houden zodat de consulent inzicht kan krijgen in jouw voedingswijze. Vervolgens geeft hij/zij voedings- en beweegadviezen, die je helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken. Daarbij leer je ook gezonde keuzes te maken in voedingsmiddelen, door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. Je leert meer over de werking van de stofwisseling en hoe je je lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging. De consulent zal je motiveren en stimuleren om jouw doel te bereiken.

Bronnen:
http://www.gewichtsconsulenten.nl/index.php/beroep

Da's een modewoord voor dieetist. Toegevoegd na 45 seconden: Dus die wil je energieopname afstemmen op het gewicht dat jij wilt bereiken.

Een gewichtsconsulent begeleidt uitsluitend gezonde mensen met overgewicht. Ook mensen met een ondergewicht waar geen ziekte aan verbonden zit kunnen bij een gewichtsconsulente terecht. Een gewichtsconsulent helpt je om zelf een goede en gezonde voeding samen te stellen. Zij stelt een behandelplan met je op en begeleidt/coacht je tijdens het afvallen. Ook geeft een gewichtsconsulente voorlichting over voeding en beweging.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/oplei...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100