Na twintig jaar dienst in een Japans bedrijf wil ik voor de 1ste april mijn ontslag aanbieden. Hoe motiveer ik mezelf om het eeeeeindelijk te doen ?

Het is een heel zware stap, maar ik moet want ik heb dringend een nieuwe uitdaging nodig. Ik heb zicht op ander werk, maar het ergste vind ik om het tegen de Japanners na 20 jaar te zeggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mij zou het een motivatie zijn me te bedenken dat ik de enige ben die mijn leven kan leiden. Je bent blijkbaar heel erg op je collega's gesteld geraakt en zij op jou, dus het zal als een scheiding voelen. Daar horen intense emoties bij maar toch begrijp ik van je dat je diep van binnen wéét dat je het doen moet omdat je anders je leven zo'n beetje uitzit tot het einde zonder de vreugde van nieuwe uitdagingen. En ja, we zijn gewoontedieren en geven niet graag iets op, en al helemaal niet als je het op zich niet eens een onprettige baan is. Bedenk je wat je op je sterfbed graag tegen jezelf zou willen zeggen: a. Ik heb dan weliswaar niet uit mijn leven gehaald wat erin zit maar ik heb mijn collega's niet verdrietig gemaakt. b. Ik heb soms mensen verdrietig gemaakt maar ik heb geprobeerd de uitdagingen in mijn leven aan te gaan. De uitdaging die je op dit moment tegemoet ziet, is omgaan met afscheid nemen van een hoofdstuk in je leven waarvan je innerlijk weet dat het Klaar is. Er staat je nieuw werk te wachten, nieuwe mensen, collega's en ik denk dat het je gaat lukken, juist omdat je blijkbaar echt rekening houdt met andermans gevoelens. Je Japanse collega's zullen het ook moeilijk vinden dat je weggaat maar ze zullen het je ook van harte gunnen. Maak er een mooi afscheid van waar je met liefde aan terug kan denken en spring!!!

De motivatie moet komen uit de uitdaging van zicht op een andere baan. Na zoveel jaren zal dat best moeilijk zijn maar ze zullen het zeker begrijpen. Denk ook aan het kennismaken met nieuwe collega's en het ervaring opdoen bij een ander bedrijf. En de uitdaging om het ook daar heel lang vol te houden en er iets geweldigs van te maken. Zeer waarschijnlijk zullen de Japanners het jammer vinden maar tegelijk zullen ze toch ook wel blij voor je zijn.

Neem NOOIT zelf ontslag, daarmee vergooi je een eventuele WW-uitkering en kom je gelijk in de bijstand, zeker naar een dienstverband van 20 jaar!. Zoek eerst een andere baan en zeg dan op.

Je moet ook aan jezelf denken want als jij iets doet wat je niet leuk vind hebben hun en jij er niks aan de motivatie moet ook uit de nieuwe uitdaging komen succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100