Ik heb een contract getekend voor eerst 4 maanden en na die 4 maanden een verlenging voor een jaar en na dat jaar een vast contract.

Nu komt hij 1 week voor dat mijn 4 maanden aflopen met een herziening van de verlening van een jaar naar een half jaar. Mag dit zo maar ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee als dit zwart op wit staat dit is namelijk in strijd met 3:44 lid 3 namelijk misbruik van omstandigheden

Als er in je vorige contract staat dat je contract met 1 jaar wordt verlengt, dan mag je baas niet ineens het veranderen in een half jaar. Als er niets in staat, dan ben ik bang dat je baas dat inderdaad kan doen. Wat je zeker moet doen is het bespreekbaar maken met je baas. Vraag duidelijk naar een rede waarom het is veranderd naar een half jarig contract, en of er een over een half jaar dan toch een vast contract komt. Ik vind zelf dat je baas wel duidelijk moet zijn waarom het is veranderd.

Ja dat mag. Je mag 3 x een verlening krijgen voor maximaal 3 jaar. Ik doe dat ook wel eens als ik twijfels heb. Wij werken met een half jaar, jaar, anderhalf jaar. Het gebeurt dus dat wij 2 x een half jaar en 1 x 2 jaar aanbieden, bij twijfel. En wij bespreken dat uiteraard van te voren. Als iemand dat niet wil, wordt er helemaal niet verlengt.

Als jij zwart op wit hebt staan dat je na die 4 maanden een jaarcontract krijgt, kan dat niet zomaar. Wat staat er op papier hierover? Wat is er veranderd aan je werksituatie? Heeft je werkgever het al toegelicht waarom dit is? Mondelinge toezeggingen zijn ook rechtsgeldig maar dat kun je moeilijker bewijzen. Tenzij er iemand bij was die ook heeft gehoord dat je een jaarcontract zou krijgen en die persoon bereid is, dat ook te "getuigen". Het enige positieve dat ik er uit kan halen is dat je mogelijk eerder een contract voor onbepaalde tijd krijgt. Waarom kan dat dan niet meteen?

Misschien doet hij dat omdat hij je nu een vast contract wil geven na dat half jaar. Misschien om je eerder voor goed vast te houden . Je zou kunnen vragen of het vaste contract dan na dat half jaar ingaat .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100