Nieuwe baan, maar voel met geen enkele collega een 'klik'! Hoe kan ik toch plezier krijgen in het werk?

Ik pas er gewoon niet echt tussen, voor mijn gevoel. Ik vind collega's heel belangrijk... Hier baal ik dus flink van. Iemand tips???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geef ze even de tijd. Het is logisch dat ze even de kat uit de boom kijken, jij bent immers een vreemde eend in de bijt. En zij zijn voor jou al net zo nieuw. Binnenkort zouden het goede maten van je kunnen zijn, en stel je nu al voor dat dit mogelijk is. Wees eerlijk en open. Veel plezier in je nieuwe baan!

Denk aan het geld. Spreek met iemand af

Misschien moet je het even wat tijd gunnen zodat je elkaar wat beter kan leren kennen en misschien toch wat gemeenschappelijke interesses vind.

kijk eens of andere mensen dezelfde hobby's als jou hebben of nodig ze een keer uit bij jou thuis...en maak een gezellig babbeltje, of je kan ze ook helpen als ze in moeilijkheden zitten

Wat vervelend! Maar zoals boven beschreven, gun het wat tijd. Had je bij je sollicitatie overigens wel een goed gevoel?

Soms heb je weel gelijk een klik en na een paar maanden blijkt het vaak met de andere beter te klikken. Ik ben het absoluut met je eens dat werksfeer heel belangrijk is. Geef jezelf en je collega's even de tijd om aan elkaar te wennen. Misschien een idee om een keer met ze wat te gaan drinken na werktijd. Vaak zie je dan ineens hele andere mensen ontpoppen. Sterkte ermee !

Ik heb dit ook gehad. Ik vond het zo jammer, want ik had/heb aardige collega's en ik ben zelf ook wel een leuk mens. Uiteindelijk ben ik naar mijn leidinggevende gestapt, en die heeft dit met ons allen besproken. Mijn collega's kenden elkaar al jaren en hadden geen idee dat ik me er buiten voelde staan. Daarna merkte ik al snel dat ik er meer bij betrokken werd en werk er nu al jaren met veel plezier en hele leuke collega's. Dus maak het bespreekbaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100