Zou jij gaan?

Er dreigen een aantal spookdorpen te ontstaan in de Nederlandse provincies, doordat jongeren massaal naar de grote steden trekken...

Stel: Je word voor een briljant concept (zelf even bedenken) gevraagt om dat op te starten. Maar daarvoor moet je wel beginnen in zo'n spookdorp, omdat je dan gelijk je personeel kan huisvesten in de buurt van het bedrijf...

Zou jij dit dan doen?

Kleine aanvulling:

Je krijgt daarmee dus ook een glansrijke carrière...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar kan ik tekenen? Voordeel van een spookdorp is in ieder geval dat het lekker rustig is. Ik prefereer een spookdorp ten alle tijden boven een stad als Amsterdam. En zeker als ik mijn eigen personeel om me heen kan huisvesten... Dat dorp bruist in no-time als nooit tevoren. Toegevoegd op 18-06-2009 15:24:47 Ik ga er vanuit dat ik dan ook direct burgemeester mag spelen toch?

Als ik er veel geld uit kan halen jazeker.

Afhankelijk van het soort spookdorp en van de hoeveelheid personeel moet het briljante concept, zoals jij zegt, wel de doorslag geven. Briljant is misschien wel omgevinggebonden. Daar ga ik maar vanuit.... ik zal over het concept verder denken.

Zonder twijfel! Kan ik alles van kop tot eind inregelen op mijn eigen manier en als 2e uitdaging dat dorp weer tot leven brengen.. Wanneer kan ik beginnen???????

Nee, dat zou ik te eenzaam vinden. In je omgeving is dan iedereen op de één of andere manier verbonden met hetzelfde bedrijf, wat voor een enorme monocultuur zorgt. En als 'grote baas' zou ik zelfs in die homogene groep nooit 'one of the guys' zijn. Ik geniet er enorm van dat ik in een omgeving woon waar ik allerlei verschillende mensen kan ontmoeten. Dat zou ik niet kwijt willen voor een omgeving waar mensen zodra ik binnenkom ophouden met roddelen over collega's en dan stilvallen, omdat werk het aangewezen gespreksonderwerp is (dat hebben ze met elkaar gemeen) maar ze zich inhouden in mijn bijzijn (want je bespreekt niet alles met je baas erbij).

Tuurlijk, we're only it for the money is toch het motto. En een mensenleven is toch wel een tandje langer dan een project. Je zit er volgens mij echt niet voor het leven aan vast. En bovendien als je collegae in de omliggende huizen komen te wonen dan is er toch geen spookdorp meer.

Meteen.

Dit is aan de hand in sommige dorpen in zuid Spanje, als je daar gaat wonen (minstens 5 jaar) krijg je werk en een huis en voor elk kind dat je daar geboren laat worden krijg je 5000 euro. Kinderen krijgen is ook wel een voorwaarde om voor zo'n woning ed in aanmerking te komen. Toegevoegd op 18-06-2009 15:32:34 ik vergeet antwoord te geven op je vraag ;)) Ja ik zou gaan, hoe rustiger hoe beter!

Ja hoor, niets mis mee, als he echt een goed concept is wordt het dorp met mijn werknemers vanzelf wel een stad. Kijk maar naar Wolfsburg, eerst was het een gehucht maar sinds de Volkswagen daat zijn hoofdkantoor heeft (1943) is de stad gegroeid naar ruim 120.000 inwoners (2006). Ik sticht door middel van mijn nieuwe concept ook nog een nieuwe stad. Dan wil ik wel zelf burgemeester zijn :-)

Ja hoor, absoluut! Ik weet zeker dat in zulke dorpen mooie, goedkope huizen staan en uiteindelijk op zo'n moment wel weer een economische groei gaat ontstaan en er dus wel weer een (buurt)supermarkt zal zijn. Ik zou geen problemen hebben met het wonen in zo'n dorp.

Wat een horror-scenario: werkgever samen met werknemers in één dorp! Nog erger dan met familie in een vakantiepark!

Zeker. Als ik daar sowieso een glansrijke carrière mee krijg, betekent dat dat ik toch wel blijf leven en dus niet bang hoef te zijn.

hartstikke leuk dan iis het in no time weer een fijne dorp en je kan zelf je buren etc uitkiezen het zijn namelijk allemaal jou personeel :D ideaal toch

Macondo aan de Maas; lijkt me spannend. De tragiek moet je maar op de koop toe nemen.

Dat 't in zo'n rustiek dorp is, is mooi... Lekker rustig. Liever dan in zo'n hectische stad. Verder hangt 't er vanaf of je al goed werk hebt, wat voor een baan 't precies is, wat de arbeidsvoorwaarden zijn, etc.

Ik hoef er niet heen te gaan, omdat ik al in een spookdorp woon... Maar ik zou dat zeker doen en al helemaal voor een glansrijke carrière... Want als alle jongeren naar de stad getrokken zijn is het in elke spookdorp heel rustig en daar hou ik van, lekker rust...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100