Wat kan/moet een 17-jarige met de jaaropgave van zijn bijbaantje?

Vroeger vulde je een T-formulier in (ik weet niet eens meer waarom). Kan of moet hij iets met de belasting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Belastingdienst heeft vanaf belastingjaar 2010 het T, Tj, en E-formulier afgeschaft. Dit zijn papieren formulieren. Het P-formulier vervangt het T-, Tj en het E-formullier. Deed je vorig jaar aangifte op papier, dan ontvang je hierover binnenkort van de Belastingdienst een brief. Heb je geen aangiftebrief of -formulier voor 2010 ontvangen? Maar verwacht je wel dat je belasting moet betalen of denk je dat je meer dan € 14 terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. Je kunt over het jaar 2010 tot en met 31 december 2015 geld terugvragen. Daarvoor heb je de DigiD-inlogcode nodig. Gebruik je DigiD-inlogcode om digitaal aangifte te doen. Voor het downloaden van de aangifte: http://www.belastingdienst.nl/download/2750.html Toegevoegd na 4 minuten: Je kunt alleen belasting terugkrijgen als er belasting is ingehouden! Wat is ingehouden staat op je jaaropgave.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/

Waarschijnlijk kun je belasting terug krijgen. Het normale belastingaangifteprogramma is zo ingevuld, aan de hand van de jaaropgave. Programma berekent dan meteen, hoeveel je terugkrijgt.

Bronnen:
www.belastingdienst.nl

Gewoon bewaren.

De jaaropgave moet je sowieso bewaren. Kijk even goed op de jaaropgave of er belasting is ingehouden. Zo niet hoef je niets te doen, is er wel belasting ingehouden kan je die terug vragen d.m.v. een t-biljet. Die is te downloaden op www.belastingdienst.nl. Vergeet niet een digid-code aan te vragen. Die is nodig voor de verzending van het t-biljet naar de belastingdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100