Wat is een "leuke" redelijk betaalde baan?

Ik ben 18, net gestopt met mn studie, en wil in ieder geval tot juni gaan werken, alleen moet ik wel mn kamer kunnen blijven betalen, geld om van te leven en ik wil nog wat sparen. Ik zoek dus een baantje waarmee ik ongeveer 8 euro verdien, maar wat wel vol te houden is, want een callcenter baan hou ik net 4 uur per week uit... en verkopen bijvoorbeeld is niets voor mij (ik ben er gewoon slecht in)
weet iemand iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat leuk is, is voor iedereen anders. En ook weten we niet wat je allemaal kan. Spreek je verschillende talen? Dan zou je misschien in een hotel kunnen werken, bijvoorbeeld bij de receptie. Je zou thuishulp kunnen worden bij ouderen thuis, dan doe je de boodschappen en wat huishoudelijke taken, en je maakt een praatje met je cliënt. Of misschien lijkt het je wat om host te worden, of toezichthouder bij evenementen? Mensen te woord staan, ontvangen en de weg wijzen, etc. Je zou parkeerbegeleider kunnen worden; leuk met je armen zwaaien op een parkeerplaats. Wat vind jij leuk om te doen? Ik zit vol suggesties. Toegevoegd na 11 minuten: Wat dacht je van kaartjes controleren voor een bedrijf als Ticketmaster? Of, als je een beetje handig bent kan je misschien terecht bij de plaatselijke fietsenmaker. Donateurwerving op straat, postbezorger, of, als je je rijbewijs hebt, bijvoorbeeld (taxi)chauffeur of een andere baan achter het stuur. Conducteur, verkeersteller, pizzabezorger, schilder, typeles geven aan kinderen... Ik raad je aan om eens goed te kijken op vacaturesites; soms staan er heel aparte banen tussen.

In haar voorlaatste zin slaat NovemberGraye de spijker op één van zijn koppen. Wat vind je leuk? (en, een andere kop noemt ze ook al eerder: waar ben je goed in?) De andere interessante vraag is natuurlijk: wat vind je "redelijk betaald"? Hoeveel geld moet het opleveren? Alle stratenmakers die ik ken, vinden het een topbaan. Het betaalt erg goed, vooral als je buiten werktijd je diensten ter beschikking stelt (grmbl !@#$, ik heb een Bac. en een drs. voor m'n naam, en mijn stenenleggende maten hebben meer in te komen dan ik!). Je hebt er geen vooropleiding voor nodig, en de vorst is weer uit de grond dus je kan meteen aan de slag. Archiveren is vaak ook goed te vinden, omdat relatief weinig mensen het willen doen. Wederom: weinig tot geen vooropleiding nodig. Kortom: Wat vind je leuk; Waar ben je goed in; Hoeveel moet het minimaal opleveren; Wat zijn absolute turn-offs? Toegevoegd na 4 minuten: ik zie wel dat je 8 euri wil vangen (per uur neem ik aan), maar dat baseer je dan op een wat, 40-urige werkweek? want als je baantje zo tof is dat je het wel 80 uur per week volhoudt (hmm... 12 uur per dag... het gaat ff om het voorbeeld hè), hoef je maar 4 euro per uur te verdienen om hetzelfde bedrag te verdienen! Heb je het dan over bruto of netto?

Je kunt gaan werken in de catering of horeca.

Bij theater, bioscoop of schouwburg. Gezellig publiek, collega's en vaak fooi.

Je zou ook kunnen denken aan toezichthouder in een zwembad.Het is nu wel een slechte tijd om een baan te vinden in alle sectoren en kijk nie verbaasd als je redelijk wat moeite moet doen voor je iets euks vind.

mijn tip is: zoek eerst uit wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent, voordat je naar een specifieke functie zoekt. Bedrijven en uitzendbureaus hebben de sollicitanten voor het uitkiezen, dus gaan bij gelijke geschiktheid voor de meest gemotiveerde persoon. iemand 'die alles wel wil doen' maakt niet de indruk dat de sollicitatie doordacht en vanuit het hart is, een bedrijf zal zich afvragen of het wel zin heeft om in iemand te investeren die zo weer weggaat voor een leukere baan. zet dus eens op een rijtje wat een werkdag voor jou leuk maakt (bijv. contact met mensen, samenwerken, onderzoeken, verzorgen, etc.) en zoek vanuit die richting een baan die daarbij past. succes!

Parkeerwachter. Je hebt veel contacten met mensen en je leert er een heleboel smoezen die je later weer van pas kunnen komen. B.v. door een Smoezenboek te schrijven. Bestaat geloof ik nog niet en dan levert het extra inkomsten op. ps ik heb er nog wel een paar!

bewaker het kan een beetje saai of eng zijn maar het verdient heel goed (19 per uur)

Mc Donalds

Je zou voor een pooier kunnen gaan werken of escort .. betaalt goed

Je kunt als buddy een dag in de week optrekken met een kind met een autismevorm. Spelletjes doen, samen naar het zwembad, film, speeltuin. Om de ouders even een paar uur te ontlasten. Van het PGB kun je z'n 15 euro per uur verdienen. In de horeca vind je zeker wat, met name als je in en studentenstad woont. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.dok20.nl/pages/clienten/zorgaanbod/opvoedondersteuning.php Dit is een organisatie die studenten aanneemt. 20 euro per uur. Je kunt ook googlen op PGB-hulp in jouw regio.

Kijk eens bij een studenten uitzendbureau ze hebben misschien wel iets in het verlengde van je studie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100