Als je gaat nu gaat solliciteren in de horecasector zou men dan verwachten dat je met Kerst en Oud en Nieuw inzetbaar bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt er net aan wat voor functie en wat voor een bedrijf? Meeste zaken zullen hun roosters al gemaakt hebben, maar als ze met spoed iemand zoeken zal je waarschijnlijk gevraagd worden! Geef direct en duidelijk aan wanneer je wel en niet kan! Werk zelf al jaren in de horeca, vind het werken met de feestdagen heerlijk, geen verplichtingen en super gezellige avonden! Lijkt dit je niks dan moet je zo ie zo niet aan de horeca beginnen... Willen ze je echt graag hebben en kan je echt pas vanaf 2 jan. dan komt het vast wel goed! Succes met de solllicitatie, en probeer flexibel te zijn, een van de belangrijkste eisen!

De kans is heel groot dat dat van je verwacht wordt. Maar het is afhankelijk van de werkgever en het contract dat je krijgt.

Tuurlijk, als je kiest voor de horeca, kies je ervoor om onregelmatig te werken en op tijden, wanneer iedereen vrij is. Als je dat niet wilt, niet aan beginnen.

Bronnen:
eigen ervaring.

De horecasector is wel heel breed. Het ligt er dus maar helemaal aan waar de vacatures zijn en waar je solliciteert. Een drukke kroeg die nu mensen vraagt, heeft die mensen waarschijnlijk wel nodig met de feestdagen. Maar dat geldt niet voor alle horecagelegenheden.

daar moet je wel op rekenen, vooral in de restaurant sector. cafe,s en zo zitten meestal 1e kerstdag dicht, maar 2e kerstdag gewoon weer open. en oppassen dat je een contract krijg voor een periode van minimaal een 6 maanden zodat je er na nieuwjaar niet meteen kan afzwaaien.

Ligt eraan, maar de kans is heel groot.

Je kun toch aangeven dat je van 1 januari beschikbaar bent. Simpel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100