weet iemand een korte beroepsopleiding met baangarantie voor 55 plusser?wegens crisis ontslagen maar moet nog zeker 8 jaar werken.

Ben zeer gemotiveerd om te blijven werken maar UWV heeft
geen budget (meer) voor om-of bijscholing.
23 jaar werkervaring als werkvoorbereider productie.

Toegevoegd na 29 minuten:
Ik heb toevallig altijd met hout gewerkt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een voormalig leidinggevende van mij, begin 50, is vorig jaar begonnen aan een leer-werk-opleiding houtbewerking. Denk daarbij aan het maken van meubels zoals kasten en ladenblokken, en aan het maken van houten siervoorwerpen en gebruiksvoorwerpen. Formele baangarantie is er niet - maar hij heeft gemerkt dat er zo'n grote vraag naar vakmensen is, dat dat geen enkel probleem is. Het enige probleem dat hij ondervond, was bij het vinden van een stageplaats. De beoogde stage-gever maakte zich zorgen dat hij, 50-plusser, zich niet zou kunnen laten leiden door een "jochie" van 26. Mijn voormalig leidinggevende vertelde echter dat hij daar geen enkel probleem in had, omdat het nu eenmaal zo was dat die 26-jarige veel meer ervaring had met houtbewerking dan hijzelf. En dat hij dus graag wilde leren. Na enig beraad heeft dat bedrijf hem gekozen voor de stage. Na afloop van die stage wilden ze hem niet meer kwijt: er was genoeg werk, en hij beviel prima in het team. Toegevoegd na 51 seconden:   Je moet natuurlijk wel kijken of houtbewerking ook iets voor jou zou kunnen zijn. Als het niets voor jou is, heb ik je hopelijk toch een bepaalde denkrichting kunnen geven. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Toegevoegd na 25 minuten:   Ik lees net je toevoeging. Mijn eerste gedachte: "Wauw! Precies in de roos!" Succes met je nieuwe carrièrerichting! ;-)

Misschien is het beroep van vrachtwagenchauffeur iets voor je. In Nederland is er een tekort aan chauffeurs. Na het behalen van de diploma's kun je vaak direct aan de slag. Vaak wordt de opleiding ook nog betaald. verschillende rijscholen bemiddelen tussen werkgevers en aankomende chauffeurs, zodat er voordat je aan de opleiding begint over een baan gesproken kan worden.

Hier staat een lijstje met de top 10 van het moeilijkst te vervullen vacatures. Het is wel wereldwijd, dus of het in Nederland ook zo telt is de vraag. Maar wat op 1 staat: geschoolde vakkrachten, dat geloof ik wel. Het probleem is om iemand te vinden die wil investeren in een 55 plusser. Ga naar een uitzendburo en laat je niet afschepen, dus: Toch maar eens alle uitzendbureau's in de omgeving aflopen.

Bronnen:
http://blafhert.wordpress.com/2010/08/24/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100