Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe gevaarlijk is het om in de nabijheid van de televisie zendmast in Ijsselstein te wonen, wat betreft straling?

En zijn er behalve mogelijke gezondheidsklachten ook andere problemen met het wonen in de nabijheid van die televisietoren?

Las op Internet verhalen van mensen die daar wonen, dat hun elektrische apparatuur en mobiele telefoons er storingen hebben.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik heb de eerste 8 jaar van mijn leven in IJsselstein gewoond. Ben nu 33 en niets aan de hand, ook niet in mijn familie. Het is natuurlijk n=1.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

dat is inderdaad gevaarlijk want de straling rondom die masten is enorm hoog.En er kunnen ook storingen optreden in electrische apparatuur

Toegevoegd na 55 seconden:
er is in een onderzoek aangetoond dat er in die omgeving 3x meer kanker voorkomt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De meningen hierover zijn verdeeld. Ik heb 15 jaar in een pand gewoond (in het buitenland) onder de antenne van een radiozender en hier geen nadelige gevolgen van overgehouden.
Wel kun je inderdaad interferentie hebben en dat kan soms heel vreemd gaan. Iedereen bij ons in de buurt klaagde dat ze RAIUNO niet konden zien. We hebben allerlei filters toegepast en het was gewoon onmogelijk dat we zouden storen op de frequentie waarop de RAI uitzond. Maar als we de zenders uitzetten, was de storing wel weg. Technici van de RAI zijn komen meten en het bleek dat ons signaal werd opgepikt door een draadloze telefoon, die een soort weerspiegeling had op een andere frequentie, inderdaad die van de RAI.
Analoog kun je, zonder dat de zender in IJsselstein direct hoeft te storen, toch allerlei rare reflecties krijgen door andere elektronische apparatuur. Normaalgesproken zijn goedgekeurde apparaten hier voldoende tegen beveiligd, maar als je in een gebied met buitengewone straling woont, kan je wel eens last krijgen van interferentie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding