is roken in en om de vrachtwagen ook roken op de werkplek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de vrachtwagen jouw eigendom is en er zit niemand anders in dan mag je erin roken. Als de vrachtwagen een werkplek is die ter beschikking gesteld is door je werkgever (dit geldt ook voor 'auto's van de zaak') mag je er niet in roken. Niet als je er alleen in zit; niet als er iemand in meerijdt. Dat een bijrijder geen bezwaar zou hebben tegen roken, is niet relevant. Er gelden dus precies dezelfde regels als wanneer je 'binnen' werkt. Toegevoegd na 7 uur: Uit de bron: "Roken op het werk Op uw werk mag u alleen roken in aparte rookruimten. Een werkgever kan hiervoor een ruimte inrichten, maar dit is niet verplicht. Bedrijfsvoertuigen zijn ook werkplekken. Het rookverbod geldt dus ook in leaseauto's en vrachtwagens, ook als er niemand meerijdt. Is het voertuig uw eigendom en rijdt er niemand anders in? Dan geldt het rookverbod niet."

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ro...

Als die vrachtauto jouw werkvervoer is, en jij zit er niet alleen in, dan geldt de regel inderdaad ook daar dat je niet mag roken in de nabijheid van de ander(en). Tenzij die er geen bezwaar tegen hebben en zelf ook roken. Een buschauffeur mag ook niet roken tijdens z'n werk in de bus.

Deze Europese regel wordt in verschillende landen soms streng en soms ruim geïnterpreteerd. Mijn werkgever heeft voor de zekerheid in het werknemersreglement inderdaad een rookverbod in de vrachtwagen opgenomen. (Ik vind het niet erg, ik rook niet) Toegevoegd na 2 minuten: Óm de vrachtwagen is geen probleem, dan sta je buiten in de openlucht.

In Nederland is het (nog ) niet verboden als je alleen bent , zover ik weet , als er meerdere mensen in de cabine zitten , geld het idd als een werkplek ik zelf heb nooit gerookt , maar ik zei ik altijd tegen mijn gast , je mag van mij roken maar 1 shaggie of sigaret per half uur , en dan het raam een klein stukje open aub In Belgié mag het wettelijk niet , mits je een schriftelijke verklaring had van de werkgever , en die geld voor de bestuurder alleen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100