Mogen autobussen, vrachtwagens en aanhangwagens op de linkerrijstrook van een autosnelweg rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang er geen inhaalverbod van kracht is en de rijstrook uit niet meer dan twee rijbanen bestaat mag een vrachtwagen, bus en personenwagen met aanhanger op de meest linkerrijstrook rijden om in te halen, bestaat de rijstrook uit meer dan 2 rijbanen mag de vrachtwagen en de bus enkel de twee uiterst rechtse rijbanen gebruiken.

Als er 2 rijbanen zijn, wel. Maar alleen om in te halen en als er geen inhaalverbod van kracht is. Bij meer dan 2 rijbanen mag dit niet.

De normale plaats van al het verkeer op een autosnelweg is rechts. Op een autosnelweg is het bestuurders van een samenstel van voertuigen met een totale lengte van meer dan 7 meter EN van een vrachtauto verboden op een rijbaan met drie of meer rijstroken enig andere dan de twee meest rechts gelegen rijstroken te gebruiken. Het verbod geldt niet voor het geval zij moeten voorsorteren. Als er dus meer dan 2 rijstroken zijn mogen vrachtwagens alleen op de twee rechter stroken rijden, behalve wanneer zij moeten voorsorteren. Met borden kunnen uitzonderingen worden gecreëerd want verkeerstekens gaan nog steeds voor verkeersregels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100