Hoe kan ik zien of het pakketje dat ik ontvang verstuurd is via rembours of aangetekend?

Ik heb de track en trace code.

Weet jij het antwoord?

/2500

Iets aangetekend versturen betekend dat het pakje gevolgd wordt tot aan de deur waar u dan ook moet handtekenen voor ontvangst. Het is een soort garantie dat het geleverd zal worden of is. Een zending onder remboursement wil zeggen dat er kosten betaald moeten worden door de ontvanger, eigenlijk ook een soort garantie dat het geleverd zal worden maar met duidelijk ander doel.

Als je bij een zending die onder rembours verstuurd is het remboursbedrag niet betaalt aan de postbode/de chauffeur zal deze het pakket niet afgeven. Vaak moet je ook voor ontvangst tekenen, maar dat staat los van het remboursement. Bij een aangetekende zending hoef je niets te betalen aan de postbode/de chauffeur maar wel een handtekening voor ontvangst zetten. Toegevoegd na 1 minuut: Als het pakket met DPD verstuurd is, zie je bij een 'gewone' zending een statuscode 101 of 136 in de levensloop. Bij een rembourspakket meestal 109.

Ik denk niet dat jij aan de track and trace code kunt zien dat het onder rembours verstuurd is omdat de track and trace alleen aangeeft wat het pakketje is voor je het ontvangen hebt maar 100% zeker ben ik niet en ik kan het ook nergens terugvinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100