Hoe moet je eigenlijk een pakketje op de post doen?

Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan.. Dus hoe moet dat dan en hoe gaat dat? Graag in stappen. dus bijvoorbeeld '1; doe de spullen in dood' etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou dan ga ik eens minnen verzamelen: 1. Zoek de spullen die je wilt versturen bij elkaar. 2. Doe de spullen die je wilt versturen in een doos. 3. Plak de doos dicht met stevige tape. 4. Maak dan een beslissing, wil je gebruik maken van de online verzendservice (dan word het pak thuis bij je opgehaald) of wil je het zelf naar het postkantoor brengen? Online verzenden heb ik nooit gedaan, dus daar kan ik niets over vertellen, zal duurder zijn DENK ik, dan zelf naar de post NL balie lopen. Dus als je online wilt verzenden, ga je naar: https://onlineverzendservice.postnl.nl/Shipment?bnr=tntpost_pakket_tl Als je niet online wilt verzenden, dan ga je verder met stap 5. 5. Plak een adres sticker op de doos, met het adres van de geadresseerde. 6. Lever het pak af bij de post NL balie. 7. Betaal een pakket zegel van € 6,75 (0-10kg) of € 12,20 (10-30kg) 8. Neem je track en trace bon aan, dan kun je zien op internet waar je pakket is gebleven. 9. Ga na huis, en ga verder met je leven. 10. Het pak word bezorgd bij de ontvanger, einde verhaal. Voor het verzenden kun je voor nog meer opties kiezen, en daar betaal je ook extra voor: Verzekerd versturen Aangetekend versturen Met spoed versturen. Toegevoegd na 1 minuut: Punt 9, moet natuurlijk zijn: 9. Ga NAAR huis, en ga verder met je leven.

Bronnen:
Eigen ervaring
http://www.postnl.nl/voorthuis/pakketten/pakket/

de spullen in een doos met het adres op de doos naar een postkantoor en klaar

De spullen zelf in een doos doen en goed dicht maken. Dan bijvoorbeeld een wit papiertje erop met het adres waar het heen moet, of gewoon direct op de doos schrijven. Naar een Post NL service balie gaan, op internet kan je kijken waar eentje in de buurt ligt. Daar je pakketje afgeven. Dan Wordt het pakketje gewogen en moet je betalen. En dan krijg je een bon mee, dat is het bewijs dat jij dat pakketje hebt afgegeven. Als je geen doos in huis hebt kan je bij de meeste Post NL service balies een doos kopen.

Bij de website van PostNL kun je de dichtsbijzijnde postkantoor vinden. Dit is vaak dichterbij dan je denkt. Daar wegen we het en kunnen ze het ook voor je verpakken.

En dan ga ik nog een goedkoper alternatief noemen: In plaats van PostNL kun je ook gebruik maken van DHL, dat scheelt bijna 2 Euro. Enig nadeel is dat het pakje dan we een dag langer onderweg is. Het stappen plan in dat geval: 1. Zoek de spullen die je wilt versturen bij elkaar. 2. Pak de spullen die je wilt versturen in, in bijvoorbeeld een doos of iets dergelijks. 3. Plak het pakket dicht met stevige tape (je hebt van dat brede, gladde, bruine plakband, dat werkt perfect) 4. Maak dan een beslissing, wil je het pakje vast online aanmelden (dan zijn de kosten 4,95) of dat je dat door het servicepunt laat doen (uit mijn hoofd is het dan 5,50). 5. Bij het online aanmaken kun je ervoor kiezen of het pakje wordt bezorgd bij de geadresseerde of bij een servicepunt in de buurt van de geadresseerde. 6. Volg de stappen. Je kunt met Ideal betalen en als de betaling verwerkt is kun je het verzendlabel uitprinten. Hierop staan de gegevens van de geadresseerde. 7. Ga naar het servicepunt van DHL, lever je pakketje af. Zij scannen het label en geven je een verzendbewijs met daarop een code, waarmee je de status van de verzending kunt bijhouden. 8. Als het pakket bezorgd is krijg je een e-mail dat het pakket afgeleverd is.

Bronnen:
https://dhlforyou.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100