Wat gebeurt er met een betonwagen met pech?

Stel dat een betonwagen met pech stil komt te staan en niet meer draait. Wordt het beton dan snel hard, en kun je het draaiding dan afschrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zal getracht worden, om een tweede betonwagen ter plaatse te laten komen, om het beton in over te laten pompen. Beton wordt anders inderdaad snel hard en de kans dat heel de molen vervolgens moet worden afgeschreven is sterk aanwezig. Een enorme kostenpost dus, die op de loer ligt.

Als een betonwagen te lang in een file blijft staan rijdt hij ilegaal over de pechstrook. Mag niet maar de bekeuring is goedkoper dan een nieuwe molen.

De betonmolen op de betonwagen wordt door een apart systeem aangedreven dat niet gekoppeld is aan de motor of aan de accu. Is de auto kapot dan kan de molen blijven doordraaien en is de aandrijving van de molen kapot dan kan de auto snel rijden naar een plek waar de aandrijving van de molen gerepareerd kan worden. Pas als en auto en aandrijving kapot zijn heb je dan problemen, maar die kans is zeer veel kleiner.

Dan wordt het water wat zij bij zich hebben aan het beton toegevoegd en hebben dan meer tijd voordat het hard wordt .

Het grootste gevaar is als je komt vast te zitten onder een viaduct, en de molen kan niet meer draaien. Dan moet er zo snel mogelijk het beton worden overpompt, en anders kun je of de molen gaan uitbikken, of een nieuwe trommel erop zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100