Als je een pakje moet versturen, hoe maak je dat dan het beste dicht zodat het de minste porto kost?

Vroeger maakte het veel verschil in portokosten of je een pakje dichtplakte met tape of dat je er een touw om deed. Is dat nu nog zo? En mag je er een briefje in doen of wordt het dan beschouwd als briefpost met veel hogere portokosten dan pakketpost?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het niet door de brievenbus past,dan valt het onder pakketpost. Tot 10 kg, 6,75 euro verzendkosten. Hoe je het dichtmaakt,dat moet je zelf weten,en wat je erin stopt ook. Want je betaald er tenslotte voor.

HOE je 't dichtmaakt maakt helemaal niks uit. Het gaat om 't gewicht, en evt. om het formaat (en past 't door een standaardbrievenbus?). En WAT er in zit: dat kan niemand zien.

Van groter belang is om iets te verpakken zodat het tegen een stootje kan en onbeschadigd bij de geadresseerde aankomt. Verpakkingen in elk formaat, doos of enveloppe verkrijgbaar bij TNT Post. Sticker BREEKBAAR oid geeft extra aandacht. Verzending als EXPRESSE of AANGETEKEND is duurder, maar draagt er zorg voor dat uw postzending een aparte behandeling krijgt. Het dichtmaken van een verpakking kan met doorzichtig tape zodat het adresvenster zichtbaar blijft. Ook moet er ruimte zijn voor de frankering.

Inpakken ed en dichtplakken maakt inderdaad niet meer uit. voor lagere kosten kun je overwegen een andere organisatie te gebruiken dan TNT post TNT rekent nu 6,75 euro voor een pakje tot 10 kg. Verder heb je nu ook selectvracht en DHL en volgens mij nog anderen. ik waag me niet aan tarieven (maar het kan onder de 5 euro tot 10 kg geloof ik) en heb ze zelf ook nog nooit gebruikt maar en ik hoor niet echt slechte geluiden

dat is iets van lang geleden, een open enveloppe versturen was toen goedkoper dan een dichte. Dat bestaat niet meer. Toegevoegd na 1 minuut: Nu is briefpost stukken goedkoper dan pakketpost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100